Grilovaná makrela so salsou verde

František Pado
spolupracovník hotela Elizabeth v Trenčíne, 24. augusta 2015
Grilovaná makrela so salsou verde
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 hrsť
1 zväzok
2 - 3 ks
1 PL
3 ks
2 PL
4 PL
2 strúčiky
3 PL




Postup

  1. 1

    Makrelu narežeme, z každej strany osolíme, okoreníme, zľahka potrieme olivovým olejom a položíme na gril. Grilujeme z každej strany 5 – 7 minút.

  2. 2

    Na salsu verde všetky prísady nakrájame najemno, pridáme horčicu a ocot. Pomaly prilievame olivový olej a miešame, kým nezískame požadovanú konzistenciu. Podľa potreby dochutíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia