Teľací jazyk s gaštanovým pyré a kávovou omáčkou
Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 12. januára 2014
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 12. januára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľací jazyk uvaríme v osolenej vode s koreňovou zeleninou, koreninami domäkka a olúpeme ho.
- 2
Gaštany upečieme v rúre asi 10 minút. Olúpeme, rozmixujeme ich dohladka, ochutíme, pridáme brandy, maslo, smotanu a vymiešame dohladka.
- 3
Slivky narežeme a oblanšírujeme vo vriacej vode. Schladíme ich a nakrájame na kocky. Omáčku pripravíme z precedeného vývaru s kávou a červeného vína, redukovaním do požadovanej hustoty. Nakoniec zjemníme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu