Tvarohovo-cibuľkové pirohy

vikulqa - fotkavikulqa, 29. augusta 2014
Tvarohovo-cibuľkové pirohy
Foto: vikulqa
6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 dl
2 ks uvarené a postrúhané
 štipka
 štipka
500  g
1 ks
5 - 6 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, zemiakov, vajca, mlieka pripravíme tuhšie cesto a necháme ho chvíľu stáť.

  2. 2

    Pripravíme plnku: bambino,tvaroh, mleté čierne korenie, pokrájaná zelená cibuľka, osolíme a spolu premiešame.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kolieska. Malou lyžičkou ich plníme plnkou. Kolieska zlepíme tak, aby sa pri varení neotvorili.

  4. 4

    Pirohy vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme, po vyplávaní pirohov na vrch ich tam necháme ešte asi dve minúty.

  5. 5

    Podávame poliate smotanou a opraženou cibuľou.

Diskusia k receptu

vienetta
Určite sú mňam, skúsim tvoju verziu. Ja ich robím s bryndzou zmiešanou s bambinom, pažítkou a na malé kúsky nakrájaným prešovským kabanosom a moji mäsožravci si ich pochvaľujú. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia