Foto: ryzasos
Pozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič? Je celkom jednoduché na prípravu, vhodné aj do krabičiek, Zobraziť celý popisPozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič? Je celkom jednoduché na prípravu, vhodné aj do krabičiek, prirodzene bezlepkové a navyše veľmi sýte.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 šálka |
|
4 šálky |
|
30 ml |
|
48 g |
|
5 g |
|
5 ks |
|
3 konzervy |
|
1 ks |
|
Smotanový syr so sójovou omáčkou: | |
100 g |
|
30 ml |
|
30 ml |
|
Postup
-
1
Ryžu dobre prepláchnite, aby sa vyplavil škrob. Varte na silnom ohni 15-17 minút, kým sa neodparí voda. Odstavte, prikryte a nechajte odstáť 10 minút.
- 2
Ryžový ocot, cukor a soľ trochu zohrejte a miešajte, kým sa všetko nerozpustí. Ryžu umiestnite do veľkej misy a prelejte ryžovým octom s cukrom a soľou. Premiešajte drevenou varechou, aby ryža vychladla. Prekryte fóliou a odložte.
- 3
Smotanový syr so sójovou omáčkou: Zmiešajte syr, sójovú omáčku, ryžový ocot a odložte.
- 4
Riasu Nori položte na fóliu.
- 5
Na stred riasy rozložte do štvorca približne 60 g ryže.
- 6
Potrite trochou zmesi roztierateľného syra.
- 7
Pridajte avokádo, tuniaka a mrkvu.
- 8
Prekryte ďalšou vrstvou ryže.
- 9
Rohy riasy spojte v strede.
- 10
Zatvorte pomocou fólie.
- 11
Nechajte odležať niekoľko minút.
- 12
Odstráňte fóliu a prekrojte na polovicu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu