Onigirazu

ryzasos - fotkaRyža SOS, 28. mája 2023. Komerčný recept.
Onigirazu
Foto: ryzasos

Pozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič? Je celkom jednoduché na prípravu, vhodné aj do krabičiek, Zobraziť celý popisPozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič? Je celkom jednoduché na prípravu, vhodné aj do krabičiek, prirodzene bezlepkové a navyše veľmi sýte.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
4 šálky
30 ml
48 g
5 g
5 ks
3 konzervy
1 ks
Smotanový syr so sójovou omáčkou:
100 g
30 ml
30 ml




Postup

  1. 1

    Ryžu dobre prepláchnite, aby sa vyplavil škrob. Varte na silnom ohni 15-17 minút, kým sa neodparí voda. Odstavte, prikryte a nechajte odstáť 10 minút.

  2. 2

    Ryžový ocot, cukor a soľ trochu zohrejte a miešajte, kým sa všetko nerozpustí. Ryžu umiestnite do veľkej misy a prelejte ryžovým octom s cukrom a soľou. Premiešajte drevenou varechou, aby ryža vychladla. Prekryte fóliou a odložte.

  3. 3

    Smotanový syr so sójovou omáčkou: Zmiešajte syr, sójovú omáčku, ryžový ocot a odložte.

  4. 4

    Riasu Nori položte na fóliu.

  5. 5

    Na stred riasy rozložte do štvorca približne 60 g ryže.

  6. 6

    Potrite trochou zmesi roztierateľného syra.

  7. 7

    Pridajte avokádo, tuniaka a mrkvu.

  8. 8

    Prekryte ďalšou vrstvou ryže.

  9. 9

    Rohy riasy spojte v strede.

  10. 10

    Zatvorte pomocou fólie.

  11. 11

    Nechajte odležať niekoľko minút.

  12. 12

    Odstráňte fóliu a prekrojte na polovicu.

Diskusia k receptu

bugout
Keby som sa mal babrať doma so sushi určite by som kúpil ryžu na to určenú... Ale inak sa mi recept páči. Apropo v surovinách nie je uvedená mrkva.
bugout
Nechcem byť ufrflaný, ale na fotke to nevyzerá ako tuniak z konzervy, ak teda nebol nejako ďalej upravený.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia