
Pečená sviečkovica na smotane
Dnes som robila sviečkovú s malou zmenou a po mojom tak vyskúšajte, bola výborná.

Zemiakové pampúšiky
Zemiaky sa dajú pripraviť na tisíc rôznych spôsobov, toto je starodávny recept mojej drahej dobrej starej...

Bravčová panenka s hríbovou omáčkou
Prednedávnom som kúpila panenku. A reku, čo s ňou? Tak som hľadala vhodný recept, ...

Segedínsky guláš
Segedín má na našom stole vždy svoje miesto. Každý má svoje vychytávky na toto jedlo, ...

Cibuľovo-zemiakový šalát s mletým rezňom
Šalát som robila prvýkrát, no hneď nás ohúril a zaradil sa medzi obľúbené prílohy k mäsu....

Paella s kuracím mäsom
Paella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských...

Rybací filet s čerstvým feniklom
Z časopisu o cestovaní. Nešpecifikovali, aký druh ryby to má byť. Mala som filet z kapra,...

Špiková kosť s chlebíkom
Jednoduchá lahôdka. Pre niekoho nepredstaviteľná na zjedenie ale pre mňa jedlo, ktoré mám veľmi rád...

Falošná teľacia sviečková po domácky
Na dnešný nedeľný obed, len tak aby sme cítili , že je nedeľa som urobila...

Kuracie fašírky
Špaldovú bagetu dáme namočiť do mlieka. Kuracie mäso nakrájame na kocky. Očistíme cibuľu a cesnak....

Kuracie prsia v sezame
... inšpirovala ma fotka na internete. Sezam je bohatým zdrojom nenasýtených mastných kyselín, ktoré sa...

Roláda z mletého masa plněná sýrem
Já vím, že je už po Silvestru, ale myslím, že tuhle roládku využijeme i...

Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice
Krkovička je veľmi chutné šťavnaté bravčové mäso, ktoré sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, vyskúšajte...

Medovo-horčicové bravčové karé na smotane
Rýchly a jednoduchý recept. Karé je možné zameniť aj za kuracie prsia.

Šošovicový prívarok
Receptov na šošovicový prívarok je tu veľa, ale rada sa podelím aj s mojou verziou.

Bezlepkové dukátové buchtičky
1. Vymiesim cesto ručne, niekto robi najprv kvások, ale ja som to vynechala. Droždie som nechala...

Jelení paprikáš s maslovými haluškami
Odblanené jelenie mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu speníme na masti, pridáme mäso, osolíme,...

Šošovicová polievka s údeninou
Súhlasím s múdrymi prababičkami – poctivá domáca polievka je základ. Najmä v zime, keď nielen...

Kuracie stehná v paradajkovej omáčke - úžasný obed z jedného plechu
Tento recept robím pomerne často, keďže je u nás veľmi obľúbený. Takmer každý, kto...

Údené s chrenovou omáčkou
Rád sa s Vami podelím o jednoduchý recept na chutné jedlo tradičnej kuchyne... zvádnu to aj...

Šišky podľa Júlie
Dnes som mala chuť na niečo sladké, tak som si spomenula na sestrin recept na výborné...

Zapekaná cuketa
Veľmi dobrý a ľahký receptík, ktorý často robievam keď je sezóna cukiet.

Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
Pre milovníkov talianskej kuchyne veľmi rýchly a dobrý obedík. Pre mnohých iste dobre známe jedlo, ...

Perkelt z vykostenej králičiny
… a naviac z mladej, tak bol chutný voňavý obed „krát_dva“ hotový! Neviem sa toho jemného,...

Aranygaluska - Zlaté halušky
Jeden z klasických dezertov madarskej kuchyne... pokiaľ je dobre pripravený je to neodolateľná dobrota. Rozhodne nie...

Moje morca - della špagety
Tuto dobrotku si robim ked mam chut na morca - della, a kedze tu v anglicku...

Strašanka
Je to jednoduchý, ale za to veľmi chutný a sýty receptík. Tento recept pochádza...

Hubové rizoto
Šalotku si nakrájame na kocky a opražíme na rozohriatom olivovom oleji. Nakrájame si všetky huby...

Kuracie rolky s prosciuttom a syrom
Proscuitto dodá kuraciemu mäsku príjemnú lahodnú chuť, syr po zapečení vytvorí chrumkavú kôrku a syrovú omáčku...

Trhané mäso
Trhané mäso pripravujem pri rôznych oslavách keď sa zíde celá rodina. Príprava je takmer bez práce a môžem naraz pripraviť väčšie množstvo mäsa pre veľa ľudí....