Knedľový nákyp so zeleninou fotorecept
Foto: tejaja
Keď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina. Vo Zobraziť celý popisKeď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina. Vo finále som nebola sklamaná :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Knedľu nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé.
-
2
Zeleninu nakrájame podľa druhu na tenšie kolieska, malé kocky, alebo nahrubo nastrúhame.
- 3
Pekáč vytrieme olejom a vedľa seba naukladáme plátky knedlí.
- 4
Na ne rozložíme zeleninu. Osolíme, okoreníme.
- 5
Zakryjeme zvyšnými plátkami knedlí.
- 6
Kefír (mlieko) rozmiešame s vajciami a strúhaným syrom. Nalejeme na knedle.
- 7
Pečieme v rúre na 180 °C dozlata.
- 8
Podávame so zeleninou.
- 9
Poznámka: Pôvodný recept používal mlieko, ale keďže som omylom kúpila kefír namiesto mlieka, dala som kefír a neľutujem. Budem ho používať vždy :) Zeleninu môžete použiť akúkoľvek, akú máte radi - kapustu, kel, papriku, koreňovú zeleninu...
Tiež nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu