Knedľový nákyp
Knedľový nákyp

Knedľový nákyp so zeleninou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 22. júla 2024
Knedľový nákyp so zeleninou (fotorecept)
Foto: tejaja

Keď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina. Vo Zobraziť celý popisKeď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina. Vo finále som nebola sklamaná :)

4-6
porcie
20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
500 g (akákoľvek, podľa chuti)
400 ml (alebo mlieko)
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Knedľu nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé.

    Knedľový nákyp so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu nakrájame podľa druhu na tenšie kolieska, malé kocky, alebo nahrubo nastrúhame.

  3. 3

    Pekáč vytrieme olejom a vedľa seba naukladáme plátky knedlí.

    Knedľový nákyp so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na ne rozložíme zeleninu. Osolíme, okoreníme.

    Knedľový nákyp so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjeme zvyšnými plátkami knedlí.

    Knedľový nákyp so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kefír (mlieko) rozmiešame s vajciami a strúhaným syrom. Nalejeme na knedle.

    Knedľový nákyp so zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme v rúre na 180 °C dozlata.

    Knedľový nákyp so zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame so zeleninou.

  9. 9

    Poznámka: Pôvodný recept používal mlieko, ale keďže som omylom kúpila kefír namiesto mlieka, dala som kefír a neľutujem. Budem ho používať vždy :) Zeleninu môžete použiť akúkoľvek, akú máte radi - kapustu, kel, papriku, koreňovú zeleninu...

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia