
Pečené jahňacie stehno s feniklom a orechmi
Mäso poriadne nasolíme a okoreníme, dochutíme drvenými feniklovými semienkami a drvenými orechmi. Aby mäso počas pečenia...

Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...

Kura na citróne, zázvore a ovocnom čaji
Verím, znie to divoko, ale prečo nie? Čítajte ďalej :)

Zemiakovo–jablkové guľky
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a najemno nastrúhame. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka...

Kačka so šunkou
Na pekáč dáme olej a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme z oboch strán, podlejeme vodou...

Kuracia polievka – do plaviek
Inšpiroval som sa receptom na linke zdravia „Health Wire“ pre dôchodcov, športovcov, rekonvalenscentov, ale...

Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias...

Karfiolovo-brokolicový pekáč
Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...

Kurča po indicky
Tento recept som dostala od mojej známej a chcela by som sa s ním s vami podeliť....

Plnený baklažán
Baklažány rozrežeme po dlhšej strane a striedky vydlabeme. Spodok každej polovice odrežeme tak, aby vznikla...

Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami
Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny,...

Šampiňónové vežičky
Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek postupne naukladáme slaninu, koliesko paradajky, ...

Rýchle cestoviny s uhorkou a avokádom
Máme veľa uhoriek a nevedela som, čo s nimi, tak som skúsila túto omáčku bez varenia....

Slané palacinky Mamcotti
Palacinky naplníme plnkou, ktorú si pripravíme z Ricotty, vajíčka, soli, korenia a vňaťky....

Špargľová krémová polievka špeciál
Táto lahodná polievka vznikla vďaka trom impulzom. Ad 1. ), už ma dlhšiu dobu provokuje...

Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.

Srnčí chrbát v kapustovom liste
Divina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju...

Bylinkové rezance
Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu pokrájame na kocky a jemne podusíme na PL vody.

Cukety s pórom a arašidmi
recept som našla náhodou, vyskúšala a osvedčil sa nad očakávanie :-)

Bezlepková a bezmliečna žemľovka
Sladký nákyp najčastejšie pripravovaný z jabĺk, v bezlepkovej a bezmliečnej verzii s vanilkovým pudingom.

Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

Plnené karfiolové ruže
Nepátrala som, či sa tento recept niekde na nete nachádza. dnes ma len tak napadlo, že...

Gambas Pil Pil
Pre mňa kráľ všetkých španielskych tapas! Krevety parfumované cesnakom, s jemným bozkom čili s chrumkavým pečivkom...

Šalát z pečených zemiakov, hlivy a baklažánov
Baklažány prekrojíme na polovice a osolíme. Necháme 30 minút stáť.

Palacinky plnené cukinou
Máme radi cukinu, tak som si povedala že vyskúšam palacinky na slano s cukinou. Držala som...