porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kus |
|
asi 500 ml |
|
1 balenie |
|
asi 250 g |
|
1 - 2 kusy |
|
3 - 4 strúčiky |
|
(alebo korenie na bravč. pečené) |
|
Postup
-
1
Vacsi pekac si vylozime alobalom tak aby nam alobal precnieval cez okraj. Ulozime donho umyteho kralika a dobre ho nakorenime a nasolime. Pridame slaninu nakrajanu na hrubsie plarky, cibulu nakrajanu na kolieska a pretlaceny cesnak. Nakoniec podlejeme asi 200ml vina, alobal dobre uzatvorime a dame do chladnicky odpocinut aspon na 2 hodiny.
- 2
Kralika vyberieme s chladnicky a nechame ho v miestnosti zohriat na izbovu teplotu. Ruru sii predhrejeme na 250 stupnov. Roztvorime alobal a okolo kralika nasypeme mrazenu zeleninu. Prilejeme zvysne vino a alobal znova zatvorime. Pecieme asi pol hodiny, potom kralika vyberieme z rury a popolievame vypekom, mozme ho aj otocit v pekaci. Pecieme este asi hodinu pri 200 stupnoch.
- 3
My sme k nemu mali domacu "slepu kuru" ale vyborny je aj s ryzou ci zemiakmi. Zelam dobru chut :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu