Ockov silvestrovský králik

monika3mamina - bez fotkymonika3mamina, 11. januára 2015
8
porcií
120 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kus
asi 500 ml
1 balenie
asi 250 g
1 - 2 kusy
3 - 4 strúčiky
 (alebo korenie na bravč. pečené)




Postup

  1. 1

    Vacsi pekac si vylozime alobalom tak aby nam alobal precnieval cez okraj. Ulozime donho umyteho kralika a dobre ho nakorenime a nasolime. Pridame slaninu nakrajanu na hrubsie plarky, cibulu nakrajanu na kolieska a pretlaceny cesnak. Nakoniec podlejeme asi 200ml vina, alobal dobre uzatvorime a dame do chladnicky odpocinut aspon na 2 hodiny.

  2. 2

    Kralika vyberieme s chladnicky a nechame ho v miestnosti zohriat na izbovu teplotu. Ruru sii predhrejeme na 250 stupnov. Roztvorime alobal a okolo kralika nasypeme mrazenu zeleninu. Prilejeme zvysne vino a alobal znova zatvorime. Pecieme asi pol hodiny, potom kralika vyberieme z rury a popolievame vypekom, mozme ho aj otocit v pekaci. Pecieme este asi hodinu pri 200 stupnoch.

  3. 3

    My sme k nemu mali domacu "slepu kuru" ale vyborny je aj s ryzou ci zemiakmi. Zelam dobru chut :-)

Diskusia k receptu

evanaaa
Králika nejeme, možno by som mohla spraviť z niečoho iného, recept sa mi celkom pozdáva, aspoň si ho uložím.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia