Bravčové plátky s orechovou omáčkou, zemiakové vtáčie hniezdo so zaváraninou fotorecept
Foto: izabella929
Dnešny, tak trošku slávnostnejší obed som pripravila čiastočne podľa receptu Lacibácsiho z ATV a ostatné som si urobila podľa svojho uváženia..bravčové plátky som dusila Zobraziť celý popisDnešny, tak trošku slávnostnejší obed som pripravila čiastočne podľa receptu Lacibácsiho z ATV a ostatné som si urobila podľa svojho uváženia..bravčové plátky som dusila vo vlastnej šťave..urobila som k nemu orechovú omáčku..prílohou bola ryža a na zaváraniny som pripravila zo strúhaných zemiakov hniezdo a uložila do neho kyslé zavárany..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
na špic noža |
|
1 PL |
|
Orechová omáčka: | |
1 ČL |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
podľa chuti |
|
hrsť |
|
z 1/2 ks citróna |
|
Vtáčie hniezda: | |
4 ks strúhané na veľkých očkách |
|
na pečenie |
|
na pečenie |
|
Postup
-
1
Bravčové mäso som umyla a osušila
-
2
pokrájala na plátky..
-
3
obalila z oboch strán v hladkej múke..
-
4
opiekla z oboch strán na masti a cibuľke..osolila, posypala štipkou červenej papriky a korenia..mäso so podliala malým množstvom vody a dusila do mäkka...vodu som dolievala iba v malom množstve, vždy podľa potreby...
-
5
hotové mäsko som ešte dochutila a odložila, pokiaľ som pripravila ostatné prílohy..
-
6
pripravila som si orechovú omáčku...do rajničky som dala trošku masla, hladkú múku a pripravila základ na omáčku..
-
7
podilala som ju smotanou a nechala za stáleho miešania zovrieť...počas varenia som pridala pokrájané orechy, soľ,štipku cukru...
-
8
napokon som pridala do omáčky šťavu z pol citrónu...hotovú omáčku som odstavila...a pripravila som si 4 zemiaky, postrúhala som ich na hrubom strúhadle...nechala som v malej rejničke zohriať olej s masťou...strúhané zemiaky som naložila do sitka a sitko do vriaceho oleja na nechala upiecť do svetlohneda.../zabudla som fotiť/ešte horúce som vybrala zo sitka a vložila som ich do kompótovej misky,aby nestratili tvar pri chladení..
-
9
Hotový obed som naložila na taniere...do vtáčieho hniezda som umiestnila kyslé zaváraniny...prajem dobrú chuť...vynikajúci obed...
máš pravdu, @izabela , veľmi slávnostné a elegantné jedlo (škoda, že nie je servírované na väčšom tanieri:), veď ma už poznáš…)