
Skoro grécky kebab
Recept som našla na nete , troška som to upravila podľa mojich predstáv a vzniklo niečo...

Králik na červenom víne
Mal som v komore po oslave otvorený alkohol ja tomu moc nedám, taktiež z rodiny to...

Hranolkový koláč s hubami
Viem, viem, hranolky nie sú zdravé, všeobecný názor ľudí. A tobôž nie kupované....

Vyprážaný údený syr alebo syrové kroketky
Takto vyprážam syr a je to naše obľúbené jedlo.

Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou
Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, ...

Opečený plnený syr
Nepridávam recept, skôr len tip na superrýchlu prípravu syra na večeru, obed alebo pohostenie...

Zemiakové nočky s cícerom a mušľami
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme cícer, rozmrazené mušle, pasírované paradajky,...

Linguine so smotanovo-kôprovou omáčkou a krevetami
Keď konečne dajú v obchode krevety do zľavy...

Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...

Tagliatelle so špenátovou omáčkou
Priprava tejto omacky je neuveritelne rychla a vysledok naozaj stoji za to :)

Skvelý marinovaný losos
Ryby milujem. A dnes na obed som si dopriala tohto chutného lososa, yummy :)

Hokkaido polievka s kozím syrom
Obľúbená polievka s tekvicou hokkaido, ktorá je pôvodom z Japonska

Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou
Pappardelle: Do múky urobíme priehlbinu a rozbijeme dve vajíčka. Premiešavame rukou, kým hmota nezačne jemne hrudkovatieť....

Ľahký šalát s marinovanou kuracinou
"Zrýchlený pochod" tohoto receptu na Varechu vyprovokovala naša kamarátka Michsamant, s otázkou čo s kuracím mäsom...

Slaná torta z kuracích prsíčok
Robila som k narodeninám manželovi a dcére a všetkým veľmi chutilo.

Cuketová omáčka, tříbarevná rýže a masové koule
Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme ostatní suroviny a propracujeme. Utvoříme koule a poklademe je...

Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou
Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej...

Hrebeňovka jakubovská so špargľou jednoducho a rýchlo
Patrím medzi tých, ktorí všetko ochutnajú. Aj „morské potvory“ - „okoštoval“ som skoro všetky dostupé...

Podlesník v okrúhlej forme
Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník....

Kus-kus s tofu a ľanovými semienkami
Kuskus alebo cous cous je jednou zo základných potravín severoafrickej kuchyne a pre mňa je to univerzálna...

Hubový guláš
Komerčný recept <br /> Guláš z hríbov doplnený o slaninu a pasírované paradajky vám poskytne pastvu nie len...

Vepřové ocásky a pečený plněný celer
Ocásky osolíme, dáme do pekáčku, posypeme trochu kmínem. Přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli,...

Zmes na hrianku
Možme použiť spišsku klobásu alebo párky ja som použila párky pretože niesom moc klobáskova... Môžme použiť aj...

Kuracie satay s pálivým dipom
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr....

Bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom
Zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom sú jedlom, ktoré si určite treba navariť hneď, ako vykukne prvý medvedí cesnak....

Köfte s prílohou
Jeden recept na "köfte" tu už je, ale kedže ten môj je celkom iný, tak ho sem...

Plnené šampiňóny na slovenský spôsob
Očistené šampiňóny trochu vydlabeme a vnútro aj s nožičkami pokrájame na drobno. Pokrájame si na malé...