Rezne zo sviečkovice s bernskou omáčkou
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 7. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
12 ks plátkov |
|
12 ks medailónikov |
|
1 hrnček |
|
Na bernskú omáčku: | |
1/2 šálky suché |
|
2 PL biely |
|
1 PL jemne nasekaná |
|
1/2 ČL |
|
2 ks vetvičky nasekané jemne |
|
štipku väčšiu |
|
3 ks |
|
3/4 hrnčeka rozpustené |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na bernskú omáčku zmiešame víno, ocot, šalotku, korenie, estragón, tymian, petržlenovú vňať a kajenské korenie a varíme pri vysokej teplote vo vodnom kúpeli. Varíme, až kým sa množstvo nezredukuje na polovicu, potom odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť. Zmes vrátime na mierny plameň a za stáleho miešania pridáme žĺtky a rozpustené maslo a dôkladne miešame. Zmes sa nesmie zraziť. Dochutíme soľou a korením, môžeme pridať viac kajenského korenia, ak treba. Omáčku je dobré udržiavať teplú na miernom vodnom kúpeli až pokým sa nepodáva.
- 2
Plátkami slaninky obalíme medailóniky zo sviečkovice a opečieme ich na panvičke s maslom. Na prípravu mäsa medium rare opekáme päť minút z každej strany.
- 3
Podávame s bernskou omáčkou preliatou cez medailóniky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu