prazdny

Zapekaná dubáková žemľovka

Hlavné jedlá

Do kyslej smotany postupne zašľaháme žĺtky, mlieko, čierne korenie, soľ a horčicu. Z...

prazdny

Hovädzí steak s bylinkovou omáčkou

Hovädzie mäso

Bylinková omáčka: Suroviny na omáčku zmiešame v miske. Prikryjeme ju potravinovou fóliou, odložíme do chladu...

prazdny

Mňam kuracinka

Kuracie mäso

Kuracie prsia narežeme na dlhšie rezance. Cibuľu speníme na oleji, pridáme osolené kuracie prsia, ...

prazdny

Orechovo-syrová torta

Dezerty

Varenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď...

prazdny

Krémová polievka so semienkami

Večera

Polievku pokvapkajte tekvicovým olejom a posypte semienkami a môžete podávať ako krémové osvieženie.

prazdny

Bezlepková a bezmliečna žemľovka

Hlavné jedlá

Sladký nákyp najčastejšie pripravovaný z jabĺk, v bezlepkovej a bezmliečnej verzii s vanilkovým pudingom.

prazdny

Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou

Bravčové mäso

Tento recept je u nás veľmi obľúbený. Moji chlapci ho zbožňujú. Dokonca aj svokra toto...

prazdny

Rybie súdky s krevetami

Hlavné jedlá

Měla jsem v plánu nějaké jídlo z pangase, ale dcera chtěla ochutnat krevety, dosud mořské...

prazdny

Ekşili köfte çorbası

Hovädzie mäso

Kyslovkavá jogurtová polievka s köfte gulôčkami a krupami :-)

prazdny

Šišky na fašiangy (a iné príležitosti)

Dezerty

Ako už sám názov hovorí sú jedlom slávnostným pre zvláštnu príležitosť ale v dnešnej uponáhľanej...

prazdny

Morčacia pečeň na bielej cibuli a paprike

Hlavné jedlá

Kupujúci má vždy a všade chodiť s otvorenými očami. Tentoraz sa to oplatilo aj mne...

prazdny

Studená polievka gazpacho

Bezmäsité jedlá

Perfektné letné osvieženie v podobe sýtej zeleninovej polievky nám počas horúcich letných dní najlepšie ulahodí. Naša...

prazdny

Králik v plnke

Hlavné jedlá

Králika rozdelíme na porcie a osolíme. Žemle namočíme do mlieka. Slaninu a cibuľu pokrájame na...

prazdny

Frikasé z pečene s karotkovou ryžou

Bravčové mäso

„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...

prazdny

De la Lel

Hlavné jedlá

Tento recept som vymyslela ja pretože som sa nudila a tak som použila skoro všetko s chladničky...

prazdny

Husacina na cibuli s hríbovou roládou

Hlavné jedlá

Husacie stehná dobre nasolíme a okoreníme. Do hlbšieho pekáča pokrájame cibuľu na kolieska. Na pokrájanú...

prazdny

Šištičky s tromi plnkami

Koláče

Cesto: Všetky uvedené suroviny spolu zmiešame, vypracujeme jemné cesto a necháme ho kysnúť. Po vykysnutí cesto...

prazdny

Zapečený plnený baklažán

Bravčové mäso

Videla som podobný recept v bešamelovej omáčke a tak som trocha experimentovala...

prazdny

Rajčiny s čiapočkami

Bravčové mäso

Tanto recept je jednoduchý a náplň rajčín je možno obmeňovať. Možno použiť vaječnicu, nasekanú šunku,...

prazdny

Rybí polévka se smetanou

Večera

Nejprve si uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře. Pak přecedíme a...

prazdny

Rurálna polievka strýca Kolomana

Večera

Túto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, ...

prazdny

Dubákové mäsovinky s cesnakovým pyré

Hlavné jedlá

Pripravíme fašírky ako zvyčajne, len do nich pridáme nakrájané pečené dubáky.

prazdny

Mäsovo-bryndzové hniezda

Hlavné jedlá

Mať doma kilo bryndze, to si už vyžaduje aj niečo vymyslieť. A toto je výsledok....

prazdny

Dvojfarebné paprikové želé s cesnakovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

4 formičky z varného skla (po 200 ml) vypláchneme studenou vodou. Papriky očistíme, umyjeme a...

prazdny

Cibuľový kysnutý koláč

Bezmäsité jedlá

Cibuli patrí pomyselná kráľovská koruna. Netvorí totiž len základ mnohých jedál, ale rovnako dobre a...

prazdny

Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom

Hlavné jedlá

Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...

prazdny

Tofu žemľovka pre kúpačov

Bezmäsité jedlá

Nadýchaná žemľovka, z ktorej sa vám budú zbiehať slinky. Vyskúšajte, ako chutí spojenie Tofu...

prazdny

Ajo blanco

Bezmäsité jedlá

Ide jar a leto, preto treba do repertoáru zaradiť niečo ľahké a osviežujúce....