prazdny

Karfiolovo-brokolicový pekáč

Bezmäsité jedlá

Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...

prazdny

Halušky trochu inak

Bezmäsité jedlá

Mal som dneska hríby a potreboval som urobiť rýchly obed.

prazdny

Karfiol so syrom a ančovičkami

Hlavné jedlá

Recept som čiastočne odkukala z francúzskej televíznej relácie o varení, niečo z ingrediencií mi určite ušlo,...

prazdny

Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom

Hovädzie mäso

Neviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem ...

prazdny

Hovädzie závitky na cestovinách s pistáciami

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso opečieme na oleji, pridáme pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu a posekanú cibuľu. Opražíme dohneda,...

prazdny

Kefírové šišky bez lepku

Bezmäsité jedlá

Ledva skončili vianočné sviatky, už sú tu Fašiangy a s nimi “šiškové hodovanie”....

prazdny

Špenátovo-smotanové mušle

Bezmäsité jedlá

Veľmi dobrá pochúťka, ako pre koho, ale kto ľúbi morské plody, ten si pochutí....

prazdny

Výborné mätové pesto

Cestoviny

Rýchle a veľmi jednoduché jedlo, ktoré máme doma veľmi radi. Toto výborné pesto je moje najobľúbenejšie a robím ho často, najmä teraz keď je veľa čerstvej mäty....

prazdny

Srnčie oči

Hlavné jedlá

Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, mrkvou , petržlenom, osolíme, okoreníme a zabalíme, zrolujeme...

prazdny

Mediteránska rapsódia

Cestoviny

Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.

prazdny

Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi

Hlavné jedlá

To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú...

prazdny

Bravčové rebierka na červenom víne

Bravčové mäso

Na dnešný obed som pripravila rebierka na červenom víne. jednoduché a veľmi chutné. ako prílohu...

prazdny

Zelenina plnená jahňacím mäsom

Hlavné jedlá

Umyté, osušené a odblanené mäso pomelieme, premiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, rozmarínom, cesnakom...

prazdny

Všezelená pohánka

Bezmäsité jedlá

Sezónu zeleniny treba využiť naplno... dnes som vsadila na všetko zelené, čo sa u...

prazdny

Rybacia polievka z Kunčiny na Vysočine

Večera

Čas letí! Je to presne desať rokov čo som „nasadol do rozbiehajúceho sa expresu Varecha.sk”....

prazdny

Linguine s mrazenými morskými plodmi na víne

Cestoviny

Boli by čerstvé morské plody lepšie? Jasné! Ale tie sa u nás aj tak kupujú rozmrazené, takže je to vlastne jedno....

prazdny

Husacia pečeň so zelenou špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Restovaná pečeň na mix šaláte

Hlavné jedlá

mix šalát pokvapkám balsamicom a olivovým olejom a premiešam a zároveň na trošku oleja dám restovať...

prazdny

Grilované hlivy

Hlavné jedlá

Klobúčiky hlivy nasucho očistíme, na dno pekáča položíme po 2 plátky slaniny a dáme pod gril...

prazdny

Rybie filé s banánmi

Hlavné jedlá

Filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na...

prazdny

Treska se zeleninou v kokosové omáčce

Cestoviny

Lehce inspirován jedním z norských receptů jsem pro nedostatek prvotních surovin potřebných k jeho realizaci silně zaimprovizoval...

prazdny

Opečený kapor s parmezánom

Hlavné jedlá

Kapra očistíme, vypitveme, dobre umyjeme a rozrežeme na porcie.

prazdny

Tzatziki vretienka s karfiolom a mrkvou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v osolenej vode, mrkvu nakrájanú na kolieska a karfiol potrhaný na menšie ružičky som...

prazdny

Hovädzie akože – mandle - s ryžou

Hovädzie mäso

Slovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech...

prazdny

Losos so špargľou, kapari a paradajkami

Hlavné jedlá

Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...

prazdny

Kačenka 4x4

Hlavné jedlá

Kačenka s náhonom na 4 nohy

prazdny

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom

Bravčové mäso

Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....

prazdny

Bazalková ryža s hubami a artičokmi

Bezmäsité jedlá

Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...

prazdny

Risotto s reďkovkovými listami a májovkami

Bezmäsité jedlá

Akú máte sezónu reďkoviek vy? Mne v parenisku vyrástli len listy, ale vonku z neho, ...

prazdny

Vínové palacinky s hroznovým lekvárom

Dezerty

Zostalo mi víno z prípravy mäsa, tak som z neho urobila palacinky. sú veľmi chutné...

prazdny

Chutné cestoviny

Cestoviny

Myslím, že recepty na rýchle a chutné obedy sa vždy zídu. :) Tak tu je...