Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami
Foto: fi0na
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
400 g |
|
100 g (alebo anglická na plátky) |
|
5 ks väčšie |
|
1 ks stredne veľká |
|
2 PL |
|
1 dcl |
|
|
|
6 strúčikov |
|
1 ks alebo jarná cibuľka |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Hodinku - dve pred prípravou si namarinujeme kotlety. Marináda je jednoduchá, nechcela som prebiť chuť jahňaciny. Zmiešame olivový olej, soľ, korenie, pretlačený cesnak (na každú kotletu 1 strúčik) a kotlety ponatierame. Dve kotlety som spravila s tymiánom, dve s rozmarínom. Zakryjeme a dáme odležať do chladničky.
- 2
Pripravíme si pyré. Brokolicu rozobratú na väčšie ružičky si uvaríme v slanej vode domäkka a vyberieme bokom. V tej istej vode uvaríme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky. Scedíme, do hrnca pridáme 2 PL masla, 1 dcl mlieka a trochu popučíme. Pridáme brokolicu, ochutíme soľou a korením a dopučíme do konzistencie akú máte radi.
- 3
Príloha: Na rozohriatej panvici chvíľku popražíme šalotku, cesnak a slaninku pokrájané na plátky. Pridáme fazuľky, chutíme soľou a korením a na miernom plameni dusíme cca 10 minút.
- 4
Kým sa dusia fazuľky, druhú panvicu rozohrejeme a z kotliet odstránime pretlačený cesnak, aby nezhorel a nezhorkol. Keď je panvica horúca, sprudka opečieme kotlety z každej strany cca 5 minút. Keď sú kotlety pekne do hneda, vybrieme ich na tanier, prikryjeme alobalom a necháme odpočívať ešte 5 minút. Kotlety krásne zmäknú a udržia si pred podávaním teplotu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu