Foto: zmija
Zemiakové lodičky plnené brokolicou. Vhodné ako samostatné bezmäsité jedlo alebo príloha k mäsu. Množstvo surovín neuvádzam, každý si prispôsobí podľa počtu stravníkov.
Postup
-
1
Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme, prerežeme na polovice a dáme variť v do vody, ktorú sme osolili. Varíme do mäkka, ale nesmú byť rozvarené. Medzitým si umyjeme, očistíme a nakrájame brokolicu. Po uvarení zemiakov, ich vyberieme bokom a do toho istého hrnca vložíme pripravenú brokolicu. Krátko povaríme. Vydlabme si ochladené zemiaky. V miske si rozmiešame lučinu, pridáme lyžičku horčice, vydlabaný zvyšok zemiakov a uvarenú brokolicu. Rozmixujeme alebo popučíme vidličkou. Okoreníme, osolíme a pridáme štipku muškátového oriešku. Jednotlivé zemiaky plníme touto zmesou a ukladáme do zapekacej misy. V rozohriatej rúre pečieme cca 20 minút pri 200°C. Lodičky možno pripravovať s rôznymi obmenami ako hlavné jedlo s obľúbeným dresingom alebo ako prílohu k mäsu. Ja som ich dnes mala s jogurtovým dresingom a ľadovým šalátom. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu