Foto: jody
Ako mám nevariace obdobie, zdokonaľujem sa v rýchlosti prípravy jedla. :-) Tak sa nechajte inšpirovať. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V rajničke zohrejeme trochu oleja, pridáme maslo, stiahneme teplotu a necháme rozpustiť.
-
2
Jablko zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky, aj so šupkou a pridáme do rajnice, kde ho v masle poriadne pár minút poopekáme.
-
3
Keď je jabĺčko opečené, pridáme pečienku a spolu 3 minutky na prudko opekáme.
-
4
Pridáme trochu vody a necháme prudko povariť tak zo 5 min. Keď už nie je pečeň krvavá, vypneme, pridáme plátok masla a necháme pod pokrievkou ešte niekoľko minút dôjsť. Až potom dochutíme soľou a korením.
-
5
Servírujeme napríklad s ryžou (lebo sa mi nechcelo škrábať zemiaky) a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu