Jabĺčková pečienka fotorecept

jody - fotkajody, 19. mája 2011
Jabĺčková pečienka (fotorecept)
Foto: jody

Ako mám nevariace obdobie, zdokonaľujem sa v rýchlosti prípravy jedla. :-) Tak sa nechajte inšpirovať. :-)

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V rajničke zohrejeme trochu oleja, pridáme maslo, stiahneme teplotu a necháme rozpustiť.

    Jabĺčková pečienka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablko zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky, aj so šupkou a pridáme do rajnice, kde ho v masle poriadne pár minút poopekáme.

    Jabĺčková pečienka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je jabĺčko opečené, pridáme pečienku a spolu 3 minutky na prudko opekáme.

    Jabĺčková pečienka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme trochu vody a necháme prudko povariť tak zo 5 min. Keď už nie je pečeň krvavá, vypneme, pridáme plátok masla a necháme pod pokrievkou ešte niekoľko minút dôjsť. Až potom dochutíme soľou a korením.

    Jabĺčková pečienka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Servírujeme napríklad s ryžou (lebo sa mi nechcelo škrábať zemiaky) a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť. :-)

    Jabĺčková pečienka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Osvieži takáto kombinácia, uložím si ťa pre inšpiráciu, aby som nemusela dlho rozmýšľať na aký spôsob urobím pečienku. Tento môže byť dobručký.
Recept ukladám, s jablkom môže byť dobrá. Keď robím kuraciu pečienku, kľudne osolím počas varenia, zatiaľ mi nikdy nestvrdla.