porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na kuchynskú dosku. Plnka: polovicu hríbov očistíme a nakrájame. Vo vhodnej nádobe ich zmiešame s parmezánom, vajcami a niekoľkými nasekanými šalviovými listami. Mäso osolíme, okoreníme, posypeme nakrájanými šalviovými listami a rovnomerne natrieme plnkou. Zajaca zošijeme kuchynskou niťou a položíme ho na plech s malým množstvom oleja, 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku a šalviou.
- 2
Polejeme trochou bieleho vína a vložíme do stredne teplej rúry. Pečieme asi hodinu. Počas pečenia mäso polievame vínom. Medzitým nakrájame zvyšné hríby na polovice alebo štvrtiny, dáme ich na panvicu s 2 PL oleja, pretlačeným strúčikom cesnaku a pražíme na miernom plameni asi 5 minút. Potom ich osolíme, okoreníme a posypeme nasekaným petržlenom.
- 3
Upečené mäso vytiahneme z rúry, položíme ho na tácku a necháme asi 10 minúť stáť. Medzitým do šťavy z mäsa pridáme nakrájané hríby. Upečeného zajaca nakrájame na plátky, dáme na taniere, polejeme omáčkou a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu