
Opité kura a la Zemo
Tento recepis je s dovolením dedikován Bratru spoza řeky Moravy, za to že mu touto osobou...

Tortilla so špargľou a hráškom
Milujem šparglu. Pred revolúciou nám bola prezentovaná ako čosi nóbl, skoro dekadentné a pritom...

Dubáky v jadierkovom trojobale
Čerstvé dubáky očistíme, umyjeme, osolíme, obalíme v múke, vajíčku a strúhanke zmiešanej s...

Prekladaný kel s hubami
Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju...

Bažant s mäsovou plnkou
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...

Risotto s reďkovkovými listami a májovkami
Akú máte sezónu reďkoviek vy? Mne v parenisku vyrástli len listy, ale vonku z neho, ...

Morčacia pečeň na víne
Toto je spôsob úpravy morčacej pečene, ktorý mi doteraz asi najviac chutil... a rýchlovka.

Karé s bylinkami na víne
Vytiahla som z mrazničky mäsko, ešte som netušila, čo to je. To je tak,...

Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou
Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....

Králík plněný masovo-houbovou směsí
V nákupním košíku mi zaparkoval hezký chlazený mican a protože komunikace mezi mnou a manželkou, která...

Všezelená pohánka
Sezónu zeleniny treba využiť naplno... dnes som vsadila na všetko zelené, čo sa u...

Mediteránska rapsódia
Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.

Zemiakový krém so zapekanou lokšou
Zemiaky varíme v smotane, pridáme koreniny. Vymixujeme z nich hladkú omáčku, precedíme cez sito....

Cestoviny so šampioňóvou omáčkou
Na slaninke si opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme očistené šampiony, soľ, mleté čierne korenie a vegetu....

Svieže letné kuriatko
Tento recept som našla pred pár rokmi v časopise Zdravie a odvtedy je našej rodine veľmi obľúbený....

Tekvicový guláš
Trocha neobvyklé tekvicové jedlo, ale dobré. Celkový výsledok do značnej miery závisí od klobásy, ...

Hubové lievance
Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...

Rybacia polievka z Kunčiny na Vysočine
Čas letí! Je to presne desať rokov čo som „nasadol do rozbiehajúceho sa expresu Varecha.sk”....

Špenátové knedličky
Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z...

Brokolicovo– cestovinová dúha
Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme...

Mliečna zemiaková polievka
Ďalšia z polievok, ktoré sú pomerne lacné, ale dokážu zasýtiť hladný žalúdok. Táto polievka...

Cestoviny s údeným morčacím stehnom
Toto jedlo som si vymyslela, inšpiroval ma k tomu "šunkaflek"- jedlo, ktoré vôbec nemám rada....

Lasagne plnené cícerom
Keďže som mala namočený cícer, tak som rozmýšľala čo navarím. Tak som sa rozhodla, že budem experimentovať....

Pestrý tanier s halloumi
Dnešný obed inšpirovaný časopisom Dobré jedlo. Trochu som mala obavy, že to bude fádne a...

Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou
V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, polohrubú múku a vajce. Vypracujeme cesto, ...

Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku...