Losos v nori kabátiku
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 28. apríla 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Jedlá pre celiatikov majú svoje pravidlá. To však neznamená, že nemôžu byť chutné a krásne. Kuchárovi profesionálovi v tom pomáha nielen internet, ale aj Zobraziť celý popisJedlá pre celiatikov majú svoje pravidlá. To však neznamená, že nemôžu byť chutné a krásne. Kuchárovi profesionálovi v tom pomáha nielen internet, ale aj oprášenie učebníc z odborných škôl.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
60 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Losos: | |
800 g |
|
80 ml |
|
30 g |
|
50 g |
|
2 sušené listy |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Quinoe (juhoamerická pseudoobilnina, ktorá neobsahuje lepok) uvaríme v osolenej vode do mäkka a precedíme cez sito, v ktorom ju necháme odkvapkať. Počas varenia pripravíme zeleninový základ. Na zohriaty olej pridáme šalotku, cesnak, mrkvu, hrášok, blanžírovaný ružičkový kel, spolu všetko orestujeme a odložíme, kým sa varí quinoa.
- 2
Vykosteného lososa nakrájame na rezne, ktoré potrieme nastrúhaným zázvorom, cesnakom a zabalíme do prúžkov nori listov. Takto pripraveného lososa ugrilujemena olivovom oleji a pred dokončením posolíme.
- 3
Uvarené quinoe necháme odkvapkať, dochutíme a zmiešame so zeleninou. Zmesou naplníme poháre a vyklopíme ju tak, aby držala formu. Na tanieri ešte pokvapkáme lososa čerstvým citrónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu