Losos v nori kabátiku
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 28. apríla 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Jedlá pre celiatikov majú svoje pravidlá. To však neznamená, že nemôžu byť chutné a krásne. Kuchárovi profesionálovi v tom pomáha nielen internet, ale aj Zobraziť celý popisJedlá pre celiatikov majú svoje pravidlá. To však neznamená, že nemôžu byť chutné a krásne. Kuchárovi profesionálovi v tom pomáha nielen internet, ale aj oprášenie učebníc z odborných škôl.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| Losos: | |
| 800 g | 
                                                             | 
                                                    
| 80 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 sušené listy | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Quinoe (juhoamerická pseudoobilnina, ktorá neobsahuje lepok) uvaríme v osolenej vode do mäkka a precedíme cez sito, v ktorom ju necháme odkvapkať. Počas varenia pripravíme zeleninový základ. Na zohriaty olej pridáme šalotku, cesnak, mrkvu, hrášok, blanžírovaný ružičkový kel, spolu všetko orestujeme a odložíme, kým sa varí quinoa.
- 2
 Vykosteného lososa nakrájame na rezne, ktoré potrieme nastrúhaným zázvorom, cesnakom a zabalíme do prúžkov nori listov. Takto pripraveného lososa ugrilujemena olivovom oleji a pred dokončením posolíme.
- 3
 Uvarené quinoe necháme odkvapkať, dochutíme a zmiešame so zeleninou. Zmesou naplníme poháre a vyklopíme ju tak, aby držala formu. Na tanieri ešte pokvapkáme lososa čerstvým citrónom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu