Losos v nori kabátiku

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 28. apríla 2013
Losos v nori kabátiku
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Jedlá pre celiatikov majú svoje pravidlá. To však neznamená, že nemôžu byť chutné a krásne. Kuchárovi profesionálovi v tom pomáha nielen internet, ale aj Zobraziť celý popisJedlá pre celiatikov majú svoje pravidlá. To však neznamená, že nemôžu byť chutné a krásne. Kuchárovi profesionálovi v tom pomáha nielen internet, ale aj oprášenie učebníc z odborných škôl.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
60 g
30 g
100 g
100 g
100 g
50 ml
podľa chuti
podľa chuti
Losos:
800 g
80 ml
30 g
50 g
2 sušené listy
1 ks




Postup

  1. 1

    Quinoe (juhoamerická pseudoobilnina, ktorá neobsahuje lepok) uvaríme v osolenej vode do mäkka a precedíme cez sito, v ktorom ju necháme odkvapkať. Počas varenia pripravíme zeleninový základ. Na zohriaty olej pridáme šalotku, cesnak, mrkvu, hrášok, blanžírovaný ružičkový kel, spolu všetko orestujeme a odložíme, kým sa varí quinoa.

  2. 2

    Vykosteného lososa nakrájame na rezne, ktoré potrieme nastrúhaným zázvorom, cesnakom a zabalíme do prúžkov nori listov. Takto pripraveného lososa ugrilujemena olivovom oleji a pred dokončením posolíme.

  3. 3

    Uvarené quinoe necháme odkvapkať, dochutíme a zmiešame so zeleninou. Zmesou naplníme poháre a vyklopíme ju tak, aby držala formu. Na tanieri ešte pokvapkáme lososa čerstvým citrónom.

Diskusia k receptu

jamarlen
to určite vyskúšame , zelenínová kvínoa je prekrásna
micanela
tak to by som si dala /a je mi fakt jedno, kto to uvaril/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia