Ostali vám v chladničke uvarené zemiaky? Pripravte si takýto sladký obed či večeru. Klasika nikdy nesklame, milujú ich veľkí aj malí.
3-4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 400-500 g (uvarené, pretlačené) |
|
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
| podľa potreby |
|
| 1 PL |
|
| Dokončenie: | |
| rozpustené |
|
| mletý |
|
|
|
|
Postup
-
1
Uvarené pretlačené zemiaky preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, ochutíme soľou, pridáme vajíčko a zasypeme múkou. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého robíme dlhé šúľky. Tie nakrájame na šúľance.
-
2
Šúľance varíme v osolenej vriacej vode, do ktorej pridáme 1 PL oleja ,aby sa nezliepali. Po vyplávaní na hladinu ich scedíme a prepláchneme vlažnou vodou.
- 3
Uvarené šúľance polejeme rozpusteným čerstvým maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Tiež Šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Každý podľa svojich chuti... Ďakujem za príjemný komentár...
Všetci sme ako deti milujeme šúľance, ďakujem...