Šúľance
Šúľance

Makové šúľance

olinecka - fotkaolinecka, včera 12:37
Makové šúľance
Foto: olinecka

Ostali vám v chladničke uvarené zemiaky? Pripravte si takýto sladký obed či večeru. Klasika nikdy nesklame, milujú ich veľkí aj malí.

3-4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

400-500 g (uvarené, pretlačené)
1 ks
podľa chuti
podľa potreby
1 PL
Dokončenie:
 rozpustené
 mletý



Postup

  1. 1

    Uvarené pretlačené zemiaky preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, ochutíme soľou, pridáme vajíčko a zasypeme múkou. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého robíme dlhé šúľky. Tie nakrájame na šúľance.

    Makové šúľance - obrázok 1
  2. 2

    Šúľance varíme v osolenej vriacej vode, do ktorej pridáme 1 PL oleja ,aby sa nezliepali. Po vyplávaní na hladinu ich scedíme a prepláchneme vlažnou vodou.

  3. 3

    Uvarené šúľance polejeme rozpusteným čerstvým maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ivan14
Dobrééé! Jen moje poznámka: na bramborové těsto - i na sladko - používám doma škvařené, voňavé sádlo. Ale to jen tak... :-)