Ravioli s hlivou a kapustovo - bazalkové pesto fotorecept
Suroviny
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 250-300 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Náplň: | |
| 300 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Kapustovo - bazalkove pesto: | |
| 150 g |
|
| 60 g |
|
| 40 g |
|
| 1 - 2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Obe druhy múky, soľ a štipku kurkumy zmiešame. Pridáme vodu...
-
2
a lyžicu olivového oleja.
-
3
Vypracujeme hladké cesto. Ja som ho pripravovala v pekárničke na chlieb. Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.
-
4
Medzitým si pripravme suroviny na náplň.
-
5
Cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na olivovom oleji.
-
6
Pridáme nadrobno nakrájanú hlivu a prudko opražíme.
-
7
Pridáme mletú rascu, soľ a čierne korenie a brandy. Na miernom ohni necháme hlivu zmäknúť a odparíme prebytočnú tekutinu.
-
8
Odstavíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Necháme vychladnúť.
-
9
Odležané cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
-
10
Na polovicu koliesok rozdelíme náplň.
-
11
Okraje potrieme vodou a kolieska zlepíme. Ravioli uvaríme v osolenej vode. Po uvarení som ich pokvapkala cesnakom ochuteným olejom.
-
12
Kapustovo - bazalkové pesto:
-
13
Tmavšie kapustné listy zbavíme tvrdej hlúbikovej časti.
-
14
Vo vriacej vode ich blanšírujeme 30-40 sekúnd.
-
15
Vysušené kapustné listy, slnečnicové semienka a cesnak krátko mixujeme.
-
16
Pridáme bazalku, niekoľko krát "pulzneme" a prilievame olivový olej podľa potreby. Pesto dochutíme soľou a čiernym korením. Inšpiráciu na pesto som našla tu : http://www.carina-forum.com/ricette/sauces/null/0000023_en.php









Diskusia k receptu