Kuracie štvrtiny na cukete

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 22. augusta 2013
Kuracie štvrtiny na cukete
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
 (alebo iná sezónna zelenina na grilovanie)




Postup

  1. 1



    Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Z oleja, citrónovej šťavy a nasekaných byliniek pripravíme marinádu a necháme v nej mäso dve hodiny odstáť.

  2. 2



    Na rozpálenom grile opečieme kuracie prsia z každej strany.

  3. 3



    Očistenú a na plátky nakrájanú zeleninu ugrilujeme a navrch uložíme kuracie prsia s krídlom.

  4. 4

    Tip:
    Cukety zbierame ešte mladé, nemajú celkom vyvinuté semienka, sú jemnejšie a veľmi chutné. Stačí opláchnuť a nakrájať.

Diskusia k receptu