Lazane z lesa

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júna 2013
Lazane z lesa
Foto: Ivan Majerský
8
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
800 g
10 ks
 štipka
 štipka
50 ml
Bešamel:
150 g
150 g
400 ml
100 ml
Plnka:
20 ml
50 g
150 g
350 g
3 strúčiky
6 ks
50 g
4 lístky
300 ml




Postup

  1. 1


    Z prísad vypracujeme husté cesto, rozvaľkáme ho na plátky, ktoré uvaríme vo vriacej vode, kým cestoviny nevyplávajú na povrch. Uvarené schladíme v studenej vode, aby sa nezlepili.

  2. 2


    Zmes húb nakrájame na rezance, ktoré dáme na orestovanú cibuľku. Pridáme soľ, biele mleté korenie, pažítku, nasekanú šalviu a blanšírované paradajky nakrájané na kocky a trošku zahustíme solamylom. Môžeme podliať zeleninovým vývarom. Bešamel pripravíme z masla, hladkej múky a mlieka, petržlenovej vňate, soli a bieleho mletého korenia.

  3. 3


    Na plech poukladáme pláty cesta, na ktoré vrstvíme hubovú zmes, prelejeme bešamelom a pokračujeme znova cestom, asi päť vrstiev. Vrch môžeme posypať nastrúhaným parmezánom. Hotové lazane dáme do predhriatej rúry a pečieme 45 minút pri 170°C. Upečené lazane nakrájame na kocky, môžeme ozdobiť bešamelom a pažítkou.

Diskusia k receptu

manek380
Sezóna se blíží a tohle je něco nového. Líbí se mi to a ukládám. :)
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
pridem na večeru do hotela :-)) mnam !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia