Lazane z lesa
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júna 2013
Foto: Ivan Majerský
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
800 g |
|
10 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
50 ml |
|
Bešamel: | |
150 g |
|
150 g |
|
400 ml |
|
|
|
|
|
|
|
100 ml |
|
Plnka: | |
20 ml |
|
50 g |
|
150 g |
|
350 g |
|
3 strúčiky |
|
6 ks |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
4 lístky |
|
300 ml |
|
|
Postup
-
1
Z prísad vypracujeme husté cesto, rozvaľkáme ho na plátky, ktoré uvaríme vo vriacej vode, kým cestoviny nevyplávajú na povrch. Uvarené schladíme v studenej vode, aby sa nezlepili.- 2
Zmes húb nakrájame na rezance, ktoré dáme na orestovanú cibuľku. Pridáme soľ, biele mleté korenie, pažítku, nasekanú šalviu a blanšírované paradajky nakrájané na kocky a trošku zahustíme solamylom. Môžeme podliať zeleninovým vývarom. Bešamel pripravíme z masla, hladkej múky a mlieka, petržlenovej vňate, soli a bieleho mletého korenia.- 3
Na plech poukladáme pláty cesta, na ktoré vrstvíme hubovú zmes, prelejeme bešamelom a pokračujeme znova cestom, asi päť vrstiev. Vrch môžeme posypať nastrúhaným parmezánom. Hotové lazane dáme do predhriatej rúry a pečieme 45 minút pri 170°C. Upečené lazane nakrájame na kocky, môžeme ozdobiť bešamelom a pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu