Lazane z lesa
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júna 2013

Foto: Ivan Majerský
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 800 g |
|
| 10 ks |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 50 ml |
|
| Bešamel: | |
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 400 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 100 ml |
|
| Plnka: | |
| 20 ml |
|
| 50 g |
|
| 150 g |
|
| 350 g |
|
| 3 strúčiky |
|
| 6 ks |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 4 lístky |
|
| 300 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1

Z prísad vypracujeme husté cesto, rozvaľkáme ho na plátky, ktoré uvaríme vo vriacej vode, kým cestoviny nevyplávajú na povrch. Uvarené schladíme v studenej vode, aby sa nezlepili.- 2

Zmes húb nakrájame na rezance, ktoré dáme na orestovanú cibuľku. Pridáme soľ, biele mleté korenie, pažítku, nasekanú šalviu a blanšírované paradajky nakrájané na kocky a trošku zahustíme solamylom. Môžeme podliať zeleninovým vývarom. Bešamel pripravíme z masla, hladkej múky a mlieka, petržlenovej vňate, soli a bieleho mletého korenia.- 3

Na plech poukladáme pláty cesta, na ktoré vrstvíme hubovú zmes, prelejeme bešamelom a pokračujeme znova cestom, asi päť vrstiev. Vrch môžeme posypať nastrúhaným parmezánom. Hotové lazane dáme do predhriatej rúry a pečieme 45 minút pri 170°C. Upečené lazane nakrájame na kocky, môžeme ozdobiť bešamelom a pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu