Foto: sheenastaley
K príprave tohto jedla ma nepriamo inšpiroval čiernohorský rezeň, ale cuketové placky mám radšej a sú aj jednoduchšie na prípravu ( cuketa sa strúha Zobraziť celý popisK príprave tohto jedla ma nepriamo inšpiroval čiernohorský rezeň, ale cuketové placky mám radšej a sú aj jednoduchšie na prípravu ( cuketa sa strúha lepšie ako zemiaky:D) . Rozhodne to bola trefa do čierneho a stojí to sakramentsky za to. Odporúčam vyskúšať :).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tofu som si večer pred varením nechala marínovať. Nakrájala som ho na tenké plátky a pokvapkala troškou olivového oleja, sójovou omáčkou, a posypala bazalkou a čiernym korením. POtom som to všetko zakryla fóliou a nechala marínovať až do samotného varenia.
- 2
Pripravila som si klasickú zmes na cuketové placky. Dve nastrúhané cukety, cesnak, vajce(ja som musela použiť dve), múka, soľ a čierne korenie. Všetko spolu treba zamiešať a potom už len namočiť tofu, "uťapkať z oboch strán, podobrať vidličkou tak aby to ostávalo celé obalené a piecť alebo vyprážať ako klasické placky.
- 3
Väčšinou keď si robím len tak cuketové placky, tak si k nim robím aj cesnakový dresing, teraz som ho síce nerobila ale určite ani tomuto jedlu nijak neublíži, takže ak by ste chceli vyskúšať, tak na to stačí kyslá smotana alebo biely jogurt, pretlačený cesnak(odporúčam maximálne dva strúčiky!) a soľ. Je to spolu strašne dobré. Teraz som ako prílohu mala hranolky, ale hodí sa k tomu aj zelenina alebo akákoľvek iná typická príloha. :) DObrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/udene-tofu-v-zemiakovej-placke-...