Čiernohorské tofu v cuketovej placke

sheenastaley - fotkasheenastaley, 19. januára 2014

K príprave tohto jedla ma nepriamo inšpiroval čiernohorský rezeň, ale cuketové placky mám radšej a sú aj jednoduchšie na prípravu ( cuketa sa strúha Zobraziť celý popisK príprave tohto jedla ma nepriamo inšpiroval čiernohorský rezeň, ale cuketové placky mám radšej a sú aj jednoduchšie na prípravu ( cuketa sa strúha lepšie ako zemiaky:D) . Rozhodne to bola trefa do čierneho a stojí to sakramentsky za to. Odporúčam vyskúšať :).

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1-2 ks čerstvé celé
2-3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Tofu som si večer pred varením nechala marínovať. Nakrájala som ho na tenké plátky a pokvapkala troškou olivového oleja, sójovou omáčkou, a posypala bazalkou a čiernym korením. POtom som to všetko zakryla fóliou a nechala marínovať až do samotného varenia.

  2. 2

    Pripravila som si klasickú zmes na cuketové placky. Dve nastrúhané cukety, cesnak, vajce(ja som musela použiť dve), múka, soľ a čierne korenie. Všetko spolu treba zamiešať a potom už len namočiť tofu, "uťapkať z oboch strán, podobrať vidličkou tak aby to ostávalo celé obalené a piecť alebo vyprážať ako klasické placky.

  3. 3

    Väčšinou keď si robím len tak cuketové placky, tak si k nim robím aj cesnakový dresing, teraz som ho síce nerobila ale určite ani tomuto jedlu nijak neublíži, takže ak by ste chceli vyskúšať, tak na to stačí kyslá smotana alebo biely jogurt, pretlačený cesnak(odporúčam maximálne dva strúčiky!) a soľ. Je to spolu strašne dobré. Teraz som ako prílohu mala hranolky, ale hodí sa k tomu aj zelenina alebo akákoľvek iná typická príloha. :) DObrú chuť

Diskusia k receptu

jarbra
Sheenastaley, dakujem Ti za super receptik, si mladucka a uz si ,, sikulka ,, s manzelom mame velmi radi vsetko co je z tofu, vela sa u nas ,, papa ,, .Tvoj recept sa mi paci, urcite vyskusam, vyzera chutne... s tofu vela kombinujem dresing aj ten cesnakovy ,, mnam ,, s tym nic nepokazis ....
sheenastaley
Ďakujem:) mňa teraz strašne baví experimentovať s Tofu a vymýšlať čo všetko sa z toho dá vyrobiť aby to malo aj nejakú špeciálnejšiu chuť a stále sa mi to darí lepšie a lepšie :D tak som rada, že sa recept páči :)
luss44
vysmážam minimálne ale toto skúsim, tofu mám rada




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia