
Plnené zemiačiky s cesnakovým dressingom
Je to výborná pochúťka a hlavne veľmi rýchla pokiaľ musíte vymyslieť rýchly obedík.

Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou
Dôkladne umyjeme sushi ryžu v sitku. Do hrnca dáme 300 ml vody s ryžou a varíme...

Yaki Onigiri
Yaki Onigiri, jednoduchý a chutný pokrm, ktorý pochádza z japonskej kuchyne, je skvelý spôsob, ako vytvoriť výnimočné dobroty priamo z pohodlia vášho domova....

Spaghetti Aglio Olio e Pepperoncino
Jednoduché, rýchle, chutné. Na obrázku je záber porcie, kde som pridal aj sušené...

Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...

Plnené bravčové kotlety s jablkami
Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, ...

Baklažánové frikasé
Toto jedlo sme s priateľkou jedli na wellness v Patinciach a veľmi nám chutilo. Presný recept sme...

Rizoto z kuchty
Tlakový hrniec používam pri varení najčastejšie. Na varenie zemiakov, ryže, mäsa, gulášov, ...

Papriky plnené rizotom
Ak chcete prekvapiť svojich hostí, pripravte im papriky plnené rizotom. Pre ešte lepšiu vôňu a...

Tekvicovo - sójová krémová polievka
Suroviny, ktoré som použila na prípravu sójovej tekvicovej krémovej polievky.

Kuracie slíže na medovo-ananásovej omáčke s pistáciami
Predposledná kolaudácia za mnou, no tentoraz s významným hosťom. Kamarát a priateľ, ktorého gurmánsky...

Kuracie prsia s goji a mrkvou
Goji /godži/ je čínska kôstkovica, pomáhajúca pri rôznych neduhoch...

Bravčové pliecko v bylinkovom kožuchu
V obchode som nemohol nechať krásny kus bravčového pliecka s kosťou. Aspoň takto „balancujem deficit“ mojej...

Pečený kapr na červeném víně
Byl jsem na návštěvě u staršího syna a tak jsem se celý týden bavíl vařením pro tuhle...

Cestoviny s omáčkou z kuriatok
Tento recept mám ešte z januára 2018, kedy som v arizonskej Peorii kúpil nie celý „funt“ čerstvých húb kuriatok za vyše 40 €....

Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka
Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová. Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu......

Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Komerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré...

Kedlubnovo-mrkvové placičky s dipem z medvědího česneku
Když už je to jaro, tak jsem udělala výborné zeleninové křupavé placičky a dip s medvědím...

Skvelé kuracie prsia s marhuľami a olivami
Obrala som takmer posledné marhuľky a keďže džem už mám navarený, aj koláče sme už popiekli,...

Rezeň na pekáči
Tento recept mám už 30 rokov a dala mi ho moja krsná mama v Hlohovci. Nepripravujem ho...

Klasický burger
Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte...

Tuniakový burger
V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.

Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči
Poznáte pojem „debordelizácia priestorov a zvyškov“? Vtedy sa často uchýlime k rýchlemu spracovaniu surovín à la „ČDD_Čo...

Králik na víne a cesnaku
Králičie mäso, voľakedy podceňované, keďže králiky sa chovali v každom dvore, je v súčasnosti...

Srnčie stehno v mandľovom obale
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...

Coq au vin - Kohút na víne
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kusy, restujeme na oleji a necháme osušiť na papierovej utierke...

Bandurky s tvarohom
Recept je od starých rodičov. Niekedy v minulosti sa takéto jedlá varili pravidelne a ešte keď...

Vianočná teľacina
Takto upravené mäso sa v našej rodine varí už po generácie na 1. sviatok vianočný na...