
Čerešňový nákyp
Čerešne sú jedným z prvých druhov ovocia u nás. Sú vhodné nielen na koláče, ale...

Zapekaná cuketa s tuniakom
Cuketa sa zapeká ako lodička alebo plátky asi na milión spôsobov a veľa z nich často robievam, lebo cuketu máme veľmi radi....

Tvarohom plnená palacinka z rúry
Fantastická sladká dobrota na sviatok i piatok, pre malých aj veľkých jedákov.

Výborný pórový koláč z kysnutého cesta
Zmena nezaškodí. Čo tak pripraviť z póru slaný koláč?...

Rizoto s jahodami a vínom cava
Odvážny recept, ktorý vás prekvapí. Rizoto, v ktorom sa dokonale spoja sladké a slané...

Karfiolové muffiny
Muffiny nemusia byť iba sladké. Kľudne môžu tvoriť súčasť obeda alebo večere. Spestríme tak náš...

Jednoduchá ryža s tuniakom
Tento recept na tuniakovo-ryžový pokrm je perfektným riešením, keď si chcete pripraviť chutnú večeru bez starostí a s maximálnym využitím toho, čo máte doma....

Pečená tekvica špikovaná zázvorom a cesnakom
Tekvicu rozkrojíme. Ošúpaný cesnak a zázvor nakrájame do tvaru klinov a tekvicu nimi prešpikujeme. Pri...

Divina s kokosovou omáčkou
Výborná a „exotická“ divina. Recept som objavila sama a teda neľutujem, že som to skúsila,...

Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....

Batatovo-hrášková polievka s kyslým mliekom
Ak máte možnosť kúpiť poctivé kravské mlieko z farmy, máte možnosť urobiť si doma kyslé mlieko. A potom túto polievku určite vyskúšajte....

Fazuľka s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak sa dá použiť aj inak ako na pesto, omáčku a pod....

Vegetariánsky paradajkový burger
Pre tých, ktorí chcú vyskúšať netradičný, no predovšetkým zdravý recept - tento burger je zložený...

Morčacie plnené špargľou v sezamovom cestíčku
Cestíčko: Rozmiešajte múku a vajcia, pomaly prilievajte mlieko a nakoniec sezam.

Kukuričný nákyp s hnedou ryžou
Predhrejte rúru na 200 °C. Predhrejte v rúre aj zapekaciu misku. Medzitým uvarte ryžu podľa...

Paradajkovo-cuketová polievka s pórom
Táto polievka je veľmi rýchlo hotová. Ak máme málo času, príde vhod.

Tradičný peruánsky recept tacu tacu
Tacu tacu je jedným z tých jedál, ktoré zachytávajú podstatu peruánskej domácej kuchyne....

Goody Foody Red burger s kroketami a cesnakovým dresingom
Goody Foody Red burger s kroketami a cesnakovým dresingom.

Rybacie guľôčky v omáčke
Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť, ale výsledok stojí za to...

Sójový guláš so zeleninou
Sója je výborným zdrojom rastlinných bielkovín a iných látok....

„Riziko“ z kuracieho mäsa – nepravé rizoto v mojej verzii
Rizoto: Kuracie stehná zbavím kože a vykostím. Mäso z nich nakrájam na kocky. V nepriľnavom...

Baklažánové lasagne
Baklažán nakrájame na plátky hrúbky asi 1 cm. Budeme potrebovať 2-3 baklažány, závisí od veľkosti....

Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka
Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země....

Krémová polievka z tekvice hokkaido
Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...

Kačka pečená na zemiakoch a batatoch
Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe...

Pečené bataty plnené fazuľou
Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke....

Demikát
Pri prechádzaní receptov zo starých kalendárov som natrafila aj na tento tradičný recept.

Zapekané cestoviny so syrom a semienkami
Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.

Cuketové balíčky s tvarohom zapekané v ajvare
Dajú sa jesť za tepla aj na studeno a vždy chutia ohromne. Pre všetkých, ktorí...