Kuracie krídla podľa mojej maminy fotorecept

zizazi - fotkazizazi, 15. februára 2015
Kuracie krídla podľa mojej maminy (fotorecept)
Foto: zizazi

Na takto urobené kuracie krídla som si spomenula asi po 30 rokoch čo som túto dobrotu naposledy jedla. Kedysi sa predávali kurčatá aj s Zobraziť celý popisNa takto urobené kuracie krídla som si spomenula asi po 30 rokoch čo som túto dobrotu naposledy jedla. Kedysi sa predávali kurčatá aj s drobkami a mamina pečienku takto využila. So súrodencami sme sa vždy predháňali kto si takto vypražené krídelko uchytí. Mojim chlapom toto jedlo tak zachutilo, že si ho teraz pýtajú veľmi často. Stúpenci zdravého jedla ma asi budú kritizovať, možno ale niekoho z vás inšpirujem. Vopred sa ospravedlňujem za fotky - toto je môj prvý recept čo pridávam

45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    kuracie krídla aj pečienku umyjeme. Je nutné aby sme behúne neodkrajovali, tie sú dôležité. Množstvo závisí od počtu krídel. Na 1 krídlo 1 pečienka.

    Kuracie krídla podľa mojej maminy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    roztiahneme krídlo a kožu narežeme - urobíme otvor. Vložíme pečienku a behúť vsunieme do narezaného otvoru. Tak vlastne pečienku zachytíme v krídle. Je k tomu treba trocha šikovnosti. Takto asi vyzerá narezaná časť krídla.

    Kuracie krídla podľa mojej maminy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ak sa vám nedarí kľudne vložte pečienku a behúň prichyťte špáradlom. V tom prípade krídlo nenarežeme len vložíme pečienku. Mne sa tento raz veľmi nedarilo, takže tu je obrázok so špáradlom.

    Kuracie krídla podľa mojej maminy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Osolíme, necháme chvíľu postáť a klasicky obalíme v trojobale. Následne vypražíme. Ja už dlho vyprážam v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie po vzoru Tnice. Cca 15 min z každej strany. Moji chlapi si takto vypražené mäsko pochvaľujú.

    Kuracie krídla podľa mojej maminy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť.

    Kuracie krídla podľa mojej maminy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Kedysi, keď ešte nebolo kura rozporcované ( v predaji), kupovala som celé, tiež som takto využila krídla a pečeň a spolu to vypražila, ale len z toho jedného kuraťa a aj to len keď som ho vyprážala. Ale dalo by sa aj takto, viac kusov......
1x zizazi
zizazi
medovnicek, dakujem, verím, že mu bude chutiť
motyka
neviem, ako som mohla prehliadnuť takýto super recept. Nerobím takéto plnené kridielka. Z kridielka si urobila riadnu porciu. Ukladám do K.K.. Dala som Ti 5.*.
1x zizazi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia