Falošné hambáče
U nás doma robím takéto "falošné" hamburgery. Falošné sú preto, že nie sú z hovädzieho...
Perkelt s kapiou
Kombinácia zeleniny vždy prináša nové chute, teda aspoň v prípade mojich chutí a osobných záľub...
Kapustnica starej mamy
Prebratú šošovicu namočíme asi na 2 hodiny do vody. Kapustu dáme variť do vody aby voda...
Bramborové knedlíky plnené bravčovou pečienkou
... zasa jeden z mojich experimentov ... chutí...
Kuřecí maso s fenyklem
Variabilní recept na kuřecí maso ovoněné vyjímečně lahodnou chutí fenyklu. Tato verze je z kuřecího prsního...
Vorařský guláš z Povltaví-
Zase jiný a velmi dobrý guláš, který osloví každého milovníka gulášů. @Remcula
Vegan zeleninové karí s cícerom
Výborný tip na chutnú večeru pre celú rodinu. Vhodné pre ľudí s intoleranciou na laktózu či...
Gnocchi so špenátovo-šunkovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu v mierne osolenej vode.
Kuracie stehná s hubovou plnkou a hubovou redukciou
Zasa som experimentovala. Huby som použila suchohríby a masliaky.
Zeleninová tofu panvička
Improvizácia na obed :) Množstvá sú prevažne orientačné, každý nech si zvolí pomery, aké chce....
Kmíňanka
Pôstna rascová polievka s ovsenými vločkami, sušenými hubami a zeleninou. Rascu v našom nárečí nazývame...
Bezlepkové kapustové strapačky
Neznášam robiť halušky a odkedy som bezlepkáč, tak ich neznášam robiť vášnivo. Tieto ale stoja za to sebazaprenie....
Gnocchi s mäsovo-zeleninovou omáčkou
Tento recept som zas jedla prvý krát už dávno. nepamätám si , len som...
Restovaná ryža Chaufa
Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom....
Baklažánové taštičky
Baklažán nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Plátky baklažánu z každej strany osolíme a necháme...
Talianska šošovica so salsicciou
Tento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - ...
Zapekaný karfiol s ovsennými vločkami
Dnes som potrebovala chutne, rýchlo a zdravo navariť. Tak som vymyslela túto kombináciu.
Pikantná rybacia zmes
Jedinečná kombinácia rybacieho mäsa a byliniek s čili je zárukou úspechu nie len pre milovníkov pikantných jedál....
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva
Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila...
Ojako domburi - kuře s vejci
Jeden z velmi jednoduchých, čínských receptů. Sojovou omáčku má dnes téměř každý, rýžové víno...
Kuracie špízy s kozím syrom
Už sa žiada po tom vianočnom prejedaní niečo ľahšie, tak som vymyslela toto jedlo a chutilo...
Zapekané zemiaky s hráškom
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté ošúpeme. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou.
Kysnutý kapustník s čínskou kapustou
Z čínskej kapusty som doposiaľ robila vždy len šalát ako prílohu. Teraz som špekulovala uvariť niečo...
Vyprážané jaternicové rezníky so zeleninou
Dnes tak trošku sviatočný obed. Urobila som jaternicové kúsky a vypražila... jedlo som podávala so šalátom....
Quesadilla
Položíme si pred seba tortilu a poukladáme na ňu šunku. Na jednu polovicu dáme papriku, ...
Bohnensterz
Začínam sa orientovať v lokálnej kuchyni aj v tej svojej. Typicky burgenlandské jedlo, či skôr...