Lacné kuracie placky

andreav - bez fotkyandreav, 6. marca 2013

Toto je môj prvý recept na vareche, snáď sa zapáči aj niekomu inému. Mám ho od mojej svokry. Je nenáročný a ako sa vraví Zobraziť celý popisToto je môj prvý recept na vareche, snáď sa zapáči aj niekomu inému. Mám ho od mojej svokry. Je nenáročný a ako sa vraví "za málo peňazí veľa muziky". Mne sa osvedčil najmä keď sme stavali a mali sme plný dom pomocníkov...

6
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
2 ks
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Kuracie umyjeme a nakrájame na kocky. Mäso dáme do misky a pridáme lečo ( ja dávam veľký pohár alebo dva malé).

  2. 2

    Pridáme vajíčka a premiešame. Pridáme solamyl a ja dávam asi 3 PL múky (keď to premiešate, bude tá šťava asi ako palacinkové cesto) ale ak je redšie lečo, dajte múky viac.Osolíme a okoreníme. Kto má rád štipľavé, nech si kľudne dá chilli. Zmes necháme odpočívať najlepšie do druhého dňa (ale keď sa ponáhľam, robím hneď).

  3. 3

    Vysmážame placky veľké asi ako lievance (ja čakám, kým sú zvrchu akoby usušené a potom len rýchlo opečiem druhú stranu). Ako prílohu dávam zeleninový šalátik a zemiaky, ale keď sme mali murárov aj s chlebom a uhorkou. dajú sa aj na studeno, ale lepšie sú teplé:)

Diskusia k receptu

vini55
Tak toto určite skúsim. Nech sa ti darí na vareche aj mimo nej. A mnoho dobrých receptov.
andreav
Jasné sovka62 , to sú oni, len som veru nevedela, ze sú pekingské:) a mi ich všetci zbožňujeme...tak nabudúce, snáď niečo originálnejšie..:)
douglas
Ahoj @andreav a vitaj na Vareche...rcp je super; Oslovil ma, len ten Solamyl osobne vo svojej kuchyni vôbec nepoužívam/nemám ...premýšľam, či sa tam vôbec musí pridávať... Hmmm...
andreav
no ja tiež inak nepoužívam solamyl, ale myslím, že keď by to bolo len múkové, asi by to bolo až blatové...v podobných receptoch je dokonca celý balík a to sa mi zdá už priveľa...treba vyskúšať, určite budú dobré aj bez neho:)
leonesse
jeeeej, moje obľúbené "kuracie placky od anky blažekovej" :-) tak ich mám medzi receptami uložené ja, hoci pani blažekovú nepoznám. ďakujem za pripomenutie. už viem, čo budeme zajtra večerať :-)