Krémová cuketová polievka
Foto: bugout
Bez smotany, za to však s pecorinom... Taliansky základ šmrncnutý trochou Turecka v podobe isotu.
Postup
-
1
Suroviny očistíme a nakrájame. Pár kúskov cukety som nechal bokom a upiekol v rúre spolu s krutónmi. Normálne by som to riešil na panvici, ale mal som vyhriatu rúru po koláči tak som to využil. Piekol som ich cca 20 minút kým sa uvarila polievka. Pred pečením som cuketu posolil a pridal údenú papriku a dobre poolejoval.
- 2
Na olivový olej dáme podusiť nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme k nej cesnak a spolu ďalej robíme 1 - 2 minútky. Pridáme cuketu premiešame a spolu dusíme ďalšie dve minútky. Zalejeme vývarom a pridáme nakrájaný zemiak. Varíme cca 20 minút.
- 3
Do hladka rozmixujeme a pridáme pecorino. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme. Na tanieri som dal aj isot. Upečenú cuketu som dal pod krutóny, aby sa nerozmočili.
Tiež cuketová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Přesně, máš ty pravdu, je to v komentu pod fotečkou v Co dnes vaříte? Pak už jsem nešla pod recept ten sám den. Už mám hlavu na natáčky.