Steak Diana

Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 10. septembra 2014
Steak Diana
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks steakov narezané na hrúbku palca
2 PL
2 PL
2 PL nasekaná (alebo jarná cibuľka)
1 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso aspoň dve hodiny pred prípravou vyberieme z chladničky, aby získalo izbovú teplotu. Rozpálime panvicu do horúca. Steaky ochutíme soľou a čiernym korením a z každej strany opečieme tri minúty na médium, potom pridáme a rozpustíme maslo a počkáme, kým sa nestratí pena. Maslo nesmie zhnednúť.

  2. 2

    Steaky vyberieme z panvice. Z výpeku pripravíme omáčku. Pridáme brandy, šalotku a orestujeme, kým bude mäkká, ale nie hnedá. Pridáme dubáky a vývar a povaríme dve minúty. Na konci dáme steaky naspäť do omáčky a povaríme asi minútu.

  3. 3

    Podávame s hranolčekmi alebo bielym chlebom a so šalátom. Tento recept sa niekedy robí aj tak, že sa mäso flambuje horiacim brandy.

Diskusia k receptu

tinca
5*, krásne to vyzerá a isto aj chutí:)
kakao
V rozpise surovín je preklep „šlotka“.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia