Steak Diana
Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 10. septembra 2014
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 10. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks steakov narezané na hrúbku palca |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL nasekaná (alebo jarná cibuľka) |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
50 g |
|
Postup
-
1
Mäso aspoň dve hodiny pred prípravou vyberieme z chladničky, aby získalo izbovú teplotu. Rozpálime panvicu do horúca. Steaky ochutíme soľou a čiernym korením a z každej strany opečieme tri minúty na médium, potom pridáme a rozpustíme maslo a počkáme, kým sa nestratí pena. Maslo nesmie zhnednúť.
- 2
Steaky vyberieme z panvice. Z výpeku pripravíme omáčku. Pridáme brandy, šalotku a orestujeme, kým bude mäkká, ale nie hnedá. Pridáme dubáky a vývar a povaríme dve minúty. Na konci dáme steaky naspäť do omáčky a povaríme asi minútu.
- 3
Podávame s hranolčekmi alebo bielym chlebom a so šalátom. Tento recept sa niekedy robí aj tak, že sa mäso flambuje horiacim brandy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu