Opečená krkovička s mungo klíčkami a špenátom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 26. júla 2014

Spojila som dohromady práve naklíčené mungo fazuľky s dobre odležanou krkovičkou, bola z toho rýchla a chutná večera...

2
porcie
10 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
50  g
2 - 3 strúčky
Šalát:
hrsť
hrsť
pár kvapiek
Príloha:




Postup

  1. 1

    Mungo fazuľky som prepláchla, asi 1 dcl, dala do 7 dcl pohára a zaliala prevarenou vychladnutou vodou na 24 hodín odložila do skrinky, kde nesvieti slnko...na druhom obrázku už značne zväčšila objem.

    Opečená krkovička s mungo klíčkami a špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Znovu som ich prepláchla, vodu zliala zakryla gázou a opäť odložila na tmavé miesto. Dvakrát denne som ich prepláchla a bez vody stále odkladala do tmy..po troch dňoch boli krásne naklíčené a bolo ich za plný pohár...hneď som z nich robila zelené raňajky...

    Opečená krkovička s mungo klíčkami a špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krkovičku som nechala vyrovnať sa s teplotou, pred opečením som ju iba potrela kvapkou oleja a okorenila, opekala som na suchej panvici po dobu 3 minút z každej strany. Tu ďakujem zdatným varechovým kuchárom za ich rady pri príprave mäsa... aj tak sa budem dlho učiť, pretože tomuto mäsu stačilo aj menej...

    Opečená krkovička s mungo klíčkami a špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po opečení z obidvoch strán som na mäso poukladala plátky masla, cesnak osolila som a pekáč som na desať minút prikryla, nech si mäso odpočinie. V reze fotka dokazuje, že tento kúsok je skôr medium well , no čo už :-( budem skúšať dalej.

    Opečená krkovička s mungo klíčkami a špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici si opečiem bagetu, potriem ju cesnakovým maslom a pripravím si šalát zmiešaním špenátu, cibuli a mungo klíčkov pokvapkám trochou oleja, prípadne maslovou omáčkou, ktorá vznikla pri opekaní mäsa...naservírujeme...

    Opečená krkovička s mungo klíčkami a špenátom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Takto narýchlo opečená krkovička je dobrá, ja robievam na spôsob "cigánskej", ale opekám dlhšie, kým sa krkovička riadne neprepečie, lebo na rozdiel od hovädzieho, kde sa používajú rôzne stupne opečenia, bravčové mäso by sa práveže malo pekne prepiecť, takisto aj hydinové.....inak, @zuzanka1367 , pekne nadekorované a aj chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia