Opečená krkovička s mungo klíčkami a špenátom fotorecept
Foto: zuzanka1367
Spojila som dohromady práve naklíčené mungo fazuľky s dobre odležanou krkovičkou, bola z toho rýchla a chutná večera...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mungo fazuľky som prepláchla, asi 1 dcl, dala do 7 dcl pohára a zaliala prevarenou vychladnutou vodou na 24 hodín odložila do skrinky, kde nesvieti slnko...na druhom obrázku už značne zväčšila objem.
-
2
Znovu som ich prepláchla, vodu zliala zakryla gázou a opäť odložila na tmavé miesto. Dvakrát denne som ich prepláchla a bez vody stále odkladala do tmy..po troch dňoch boli krásne naklíčené a bolo ich za plný pohár...hneď som z nich robila zelené raňajky...
-
3
Krkovičku som nechala vyrovnať sa s teplotou, pred opečením som ju iba potrela kvapkou oleja a okorenila, opekala som na suchej panvici po dobu 3 minút z každej strany. Tu ďakujem zdatným varechovým kuchárom za ich rady pri príprave mäsa... aj tak sa budem dlho učiť, pretože tomuto mäsu stačilo aj menej...
-
4
Po opečení z obidvoch strán som na mäso poukladala plátky masla, cesnak osolila som a pekáč som na desať minút prikryla, nech si mäso odpočinie. V reze fotka dokazuje, že tento kúsok je skôr medium well , no čo už :-( budem skúšať dalej.
-
5
Na panvici si opečiem bagetu, potriem ju cesnakovým maslom a pripravím si šalát zmiešaním špenátu, cibuli a mungo klíčkov pokvapkám trochou oleja, prípadne maslovou omáčkou, ktorá vznikla pri opekaní mäsa...naservírujeme...
Diskusia k receptu