Foto: dorenika
Nieje na tom nič zložité alebo nové ale je to veľmi príjemné a chutné jedľo na ľahký obed.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpeme si zemiak (samozrejme ak nerobíte len pre seba tak viac toto je rozppis na jednu porciu).Nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.Keď zmäkne tak ho vidličkou rozmačkáme na hladkú kašu a osolíme,pridáme trochu margarínu.
- 2
Ak máte hrniec na asparagus tak bežne ho v ňom uvarte ak nie (ako ja) tak zväzok zviazany pod hlavičkami položte do vriacej vody aby bol opretý o stenu a aby hlavičky neboli vo vode.Keď budú stonky skoro hotové odviažte hlavičky a ponorte ich do vody. Medzi tým si na troche oleja osmažíme jednu malú cibuľu do mäkka.
- 3
Trochu margarínu zmiešame s roztlačeným cesnakom,soľou a čiernym korením.Podávame k asparagusu a kaši. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu