Posolské tajomstvo fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 15. mája 2011
20 minút
príprava
30 minút
na 300 / 200 °C

Suroviny

  - na plátky
  - na kolieska
 - na plátky
 - postrúhaný
 na vymastenie pekáča
 na vyprážanie

Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na rezne.V pôvodnom recepte je uvedené mäso z hov. sviečkovej,no môže sa tiež nahradiť bravčovým karé.

    Posolské tajomstvo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme. Z oboch strán rýchlo opečieme na rozpálenom tuku ( masti ) .

    Posolské tajomstvo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pekáč dobre vymastíme maslom, poukladáme na kolieska pokrájanú cibuľu, na to položíme na plátky pokrájanú slaninu.

    Posolské tajomstvo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozložíme mäso, na každý plátok mäsa dáme plátok šunky.

    Posolské tajomstvo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej na ne pridáme kôpky strúhaného syra, a po lyžičke kyslej smotany. V dobre zohriatej rúre zapekáme 20 min. / 300 st. a 10 min. dopekáme pri 200 st. Podávame s opekanými zemiakmi.

    Posolské tajomstvo (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
posolske... ale tiez som cital polske ;)
lyali
Vyzerá to lákavo. O to viac, že je to z hovädzieho. Surovinami, ktorými si obložila mäsko, skôr som videla obložiť iné druhy mäska. Takže teším sa na Tvoje posolské tajomstvo. Samotný názov je tajomný. Vďaka čomu ten názov? :-) KK :-)
hviezdickaz
@lyali - k tomu masu ,ja som to videla vacsinou len s bravcovinou.Tento recept som nasla v mojej oblubenej kucharke,zaujalo ma prave to,ze sa tam pouzila hovadzina... a preco posolske ? Ja ti neviem,ale aj mne sa paci :)
hviezdickaz
@ancicka - mne chutilo,hadam bude aj vam,ak ho niekedy doma pripravis... a nie je polske,aj ked ten nazov trosku zavadza :) , dakujem ...
cica2
takéto dobroty my ľúbime a hlavne moji chlapi, krásny recept a hlavne to úvodné foto, si šikuľka!:))
barborkam
dnes som robila toto masko na obed...s manzelom sme si velmi pochutili :) dobrota!
vopice11
na hovädzie mäso je doba zapekania pol hodinu málo, lepšie je to robiť z bravčoveho:)))
vopice11
na hovädzie mäso je doba zapekania pol hodinu málo, lepšie je to robiť z bravčoveho:)))
vopice11
na hovädzie mäso je doba zapekania pol hodinu málo, lepšie je to robiť z bravčoveho:)))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha