Obaľovaný morský čert s cestovinou fregola

Goran Hasanič
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 18. mája 2014
Obaľovaný morský čert s cestovinou fregola
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,6 kg
240 g
250 g
50 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Ryby vyfiletujeme, nakrájame na plátky, potrieme pestom a obalíme v prosciutte. Opečieme zo všetkých strán, dáme do alobalu a pri 180 °C pečieme 12 minút.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji upečieme červenú papriku nakrájanú na malé kocky. Píniové oriešky opečieme nasucho na panvici. Podľa návodu uvaríme talianske cestoviny fregola (ak ich nemáme, môžeme ich nahradiť tarhoňou).

  3. 3

    Po uvarení rýchlo schladíme v ľadovom kúpeli, pridáme bazalkové pesto, upraženú červenú papriku, opečené píniové oriešky, premiešame a servírujeme s morským čertom, nakrájaným na medailóniky.

Diskusia k receptu

pusta
morský čert je vynikajúca ryba, s prosciuttom super, skvelá príloha.
safran
každý jeden recept od Goran-a Hasanič-a láka na odskúšanie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia