Obaľovaný morský čert s cestovinou fregola
Goran Hasanič
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 18. mája 2014
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 18. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryby vyfiletujeme, nakrájame na plátky, potrieme pestom a obalíme v prosciutte. Opečieme zo všetkých strán, dáme do alobalu a pri 180 °C pečieme 12 minút.
- 2
Na rozpálenom oleji upečieme červenú papriku nakrájanú na malé kocky. Píniové oriešky opečieme nasucho na panvici. Podľa návodu uvaríme talianske cestoviny fregola (ak ich nemáme, môžeme ich nahradiť tarhoňou).
- 3
Po uvarení rýchlo schladíme v ľadovom kúpeli, pridáme bazalkové pesto, upraženú červenú papriku, opečené píniové oriešky, premiešame a servírujeme s morským čertom, nakrájaným na medailóniky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu