Ružičkový kel s červenou paprikou na bylinkách fotorecept
Foto: elixir
Ďalšie z tých ľahších, rýchlych zeleninových jedál.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme po "štipke" byliniek, korenie a soľ.
-
2
Pridáme ružičkový kel a zalejeme vodou, aby ho akurát zakryla. Pod pokrievkou varíme cca 10 minút.
-
3
Keď sa ružičkový kel dovarí, na panvici si rozpustíme alsan a pridáme na plátky pokrájanú cibuľu, oprážame.
-
4
Keď je sklovitá, pridáme na pásiky nakrájanú papriku.
-
5
Pridáme tymián, rascu a čierne korenie. Pražíme kým paprika zmäkne.
-
6
Pridáme aj ružičkový kel, oprážame kým všetko zhnedne. Na záver osolíme.
-
7
Ako prílohu podávame napríklad roztlačené zemiaky s cesnakovým olejom. (Tip: Do vývaru z ružičkového kelu pridáme zemiaky, dolejeme vodu tak, aby boli akurát zakryté a pod pokrývkou uvaríme... scedíme a vývar môžeme použiť do polievky.)
@mariamka :))) kto má rád surovú cibuľu, prečo nie! :)
@caterina @martinis @holm @iva63 @frezia @izka @rressia @kukulienka71 @natt @salinka aj @luss44 ďakujem vám za pekné hodnotenia aj milé slová :) ak odskúšate, budem sa tešiť, ak dáte vedieť, či ste boli spokojné(/í), prípadne čo ste pridali či ubrali, a podobne. :)