Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzou
Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 22. mája 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 22. mája 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
Palacinky: | |
400 ml |
|
200 g |
|
2 ks |
|
|
|
na vyprážanie |
|
Náplň: | |
250 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Na obaľovanie: | |
podľa potreby |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Zo surovín na palacinky pripravíme cestíčko, z ktorého na rozpálenej panvici urobíme 8 palaciniek.
- 2
Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou a najemno pokrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Plnkou natrieme vychladnuté palacinky, ktoré následne poprekladáme do tvaru šatôčky.
- 3
Potom ich obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a na rozpálenom oleji vypražíme dozlatista. Môžeme podávať s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.
Tiež slané palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu