Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzou
Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 22. mája 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 22. mája 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Palacinky: | |
| 400 ml |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| na vyprážanie |
|
| Náplň: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| Na obaľovanie: | |
| podľa potreby |
|
| 2 ks |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Zo surovín na palacinky pripravíme cestíčko, z ktorého na rozpálenej panvici urobíme 8 palaciniek.
- 2
Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou a najemno pokrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Plnkou natrieme vychladnuté palacinky, ktoré následne poprekladáme do tvaru šatôčky.
- 3
Potom ich obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a na rozpálenom oleji vypražíme dozlatista. Môžeme podávať s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.
Tiež slané palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu