Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 22. mája 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

Palacinky:
400 ml
200 g
2 ks
 na vyprážanie
Náplň:
250 g
200 g
1 ks
Na obaľovanie:
podľa potreby
2 ks
podľa potreby
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Zo surovín na palacinky pripravíme cestíčko, z ktorého na rozpálenej panvici urobíme 8 palaciniek.

  2. 2

    Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou a najemno pokrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Plnkou natrieme vychladnuté palacinky, ktoré následne poprekladáme do tvaru šatôčky.

  3. 3

    Potom ich obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a na rozpálenom oleji vypražíme dozlatista. Môžeme podávať s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist