Slané palacinky
Slané palacinky

Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 22. mája 2019
Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Palacinky:
400 ml
200 g
2 ks
 na vyprážanie
Náplň:
250 g
200 g
1 ks
Na obaľovanie:
podľa potreby
2 ks
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín na palacinky pripravíme cestíčko, z ktorého na rozpálenej panvici urobíme 8 palaciniek.

  2. 2

    Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou a najemno pokrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Plnkou natrieme vychladnuté palacinky, ktoré následne poprekladáme do tvaru šatôčky.

  3. 3

    Potom ich obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a na rozpálenom oleji vypražíme dozlatista. Môžeme podávať s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: