
Údené tofu s arašidmi
Na oleji opražíme na pásiky pokrájane tofu do zlatova, po opražení vyberieme na tanier

Plnená prepelica na paštrnákovom pyré
Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú...

Parené buchty a la Andy
Sú proste vynikajúce. Keď ich robím doma, musím urobiť dvojnásobnú dávku, lebo sa zrazu...

Zapekané plnené kelové listy ako to robím ja
Zapekanú zeleninu obľubujeme. Dnes som urobila zapekané plnené kelové listy... plnka je z kuracích prsičiek a jačmených...

Enciánové lístkové batôžky
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, do stredu cesta vložíme hermelín, zabalíme ho do „batôžka“,...

Pangasius v Červenom mori
. je to taká netradičná varianta na guľky v paradajkovej omáčke. to keď nemáme mleté...

Krémová polievka z oranžovej tekvice s jogurtom a pásikmi speck-u
Toto je mňam-mňam na zohriatie v niektorý z chladných večerov :-) Speck je špeciálna, jalovcom...

Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.

Šošovicová polievka
Červená šošovica je veľmi zdravá, tu je niečo málo o nej: Má vysoký obsah železa, ...

Krkovička pod čapičkou
Mám rada túto prípravu krkovičky, lebo niet s tym veľa roboty. K tomu ryža a jarný šalátik....

Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...

Plnená paprika s krúpkami
Krúpy dáme variť do vody na 20 minút, potom zlejeme vodu, zalejeme novou a opätovne...

Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-) Kombinace lilku s pikantním...

Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé
Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky špargle necháme...

Pirátska zmes
Recept som kedysi vyčítala v starom kalendári, v tak starom ako ja... Je nenáročný na...

Ľadvinkou plnené teľacie karé
Vykostené umyté a osušené teľacie karé rozkrojíme na obdĺžnikový plát. Zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme,...

Mäsové guľky s pečeným baklažánom a paprikou zapečené v rúre
opäť balkánsky recept . :) receptov z baklažánu nie je nikdy dosť

Špenátové cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do misy...

Mäso utopené v kečupovom pive
Na Donovaloch zúria preteky... Dobre vymasírovaný mašér naháňa v psom záprahu, ďalšieho mašéra, (ozaj, tak ma...

Morčacie vykostené stehno na rasci
Na dnešný nedeľný obed som uvarila ľahké jedlo z morčacieho vykosteného stehna... toto mäsko je veľmi diétne...

Rybacie filé na cesnaku
Ryba a cesnak nie sú v našej kuchyni častou kombináciou. Ale stojí za to ju vyskúšať....

Šalát - Petto di pollo al miele (Kuracie prsia s medom)
Nevedel som ako si dneska pripraviť kuracie prsia, tak som si urobil dressing z vecí ktoré...

Cestovinová omeleta
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a odkvapkané dáme do misy. Premiešame s PL olivového oleja.

Marocký baklažán
Keď som uvidela tento baklažán, prepáčte za slovko, ale slintala som! Čím skôr som dokúpila...

Anglická morka so zemiakovou kašou
Vždy som chcela vyskúšať morku. Klasický anglický TURKEY style... a verte, alebo nie...

Tvarohové guľky
Do tvarohu zamiešame všetky suroviny na guľky a vypracujeme cesto. Z neho vaľkaním medzi dlaňami vytvarujeme...

Jahňacia kofta s tahini dresingom
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako...

Zelený šalát s opečeným kozím syrom
Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.

Kuracie stehná v kokosovom obale s kurkumovou omáčkou
Kuracie stehná vyklepeme, osolíme, okoreníme a ochutíme štipkou karí korenia. Obalíme v hladkej múke,...

Kokosovo-kuracie rezníky
Tento recept som zazrel v Tv relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja. Zaujal ma na...