Kuracie stehná v kokosovom obale s kurkumovou omáčkou
Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 4. marca 2019
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 4. marca 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g vykostené, bez kože |
|
60 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
30 g |
|
1 ks |
|
|
|
Omáčka: | |
200 ml |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
100 ml |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Kuracie stehná vyklepeme, osolíme, okoreníme a ochutíme štipkou karí korenia. Obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke z rozdrvených kukuričných lupienkov a kokosovej múčky. Vyprážame v oleji z oboch strán.
- 2
Kurkumová omáčka: Na oleji opražíme 1 pokrájanú menšiu šalotku, pridáme nadrobno nasekaný cesnak, opražíme, zalejeme bielym vínom, pridáme lyžičku kurkumy, potom pridáme vývar a zredukujeme asi na polovicu. Prepasírujeme, osolíme, okoreníme, pridáme lyžicu masla, odstavíme a dochutíme citrónovou šťavou.
- 3
Podávame s uvarenou ryžou, dozdobíme zeleninou.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ono to treba klepať kvôli susedom. Nech závidia, že zas mate rezne.