Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou fotorecept
Foto: eviana
...jeden rýchly recept na kuracie mäsko - trošku netradične a pritom jednoducho, v tieto letne horúčavy ideálne vzhľadom na jednoduchú prípravu... u nás bolo Zobraziť celý popis...jeden rýchly recept na kuracie mäsko - trošku netradične a pritom jednoducho, v tieto letne horúčavy ideálne vzhľadom na jednoduchú prípravu... u nás bolo so zemiakovými plackami, ale ako príloha môže byť ryža, či zemiaky, alebo aj čerstvý chlebík so zeleninkou.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny - ešte mi tu chýba kurací vývar.
-
2
Pekáč (u mňa janská misa) vymastíme kúskom masla (nie celých 50 g), nakrájame na pásiky cibuľu, na plátky cesnak - 3 strúčiky si odložíme na neskoršie. V miske si zmiešame koreniny so soľou a solčankou...
-
3
...zmesou korenín potrieme mäso a naukladáme ho do pekáča na cibuľu a cesnak, podlejeme vývarom a dáme piecť - 200°C cca 1 hodinu
-
4
Po upečení stehienka vyberieme a výpek aj s cibuľou a cesnakom zlejeme
-
5
Do výpeku pridáme zvyšné tri strúčiky cesnaku - nastrúhané a ešte som pridala trochu mletej rasce
-
6
...všetko do hladka rozmixujeme ponorným mixérom
-
7
...prepasírujeme, aby bola konzistencia naozaj jemná a hladká a necháme vrieť na slabom plameni až nám nevznikne krásne hladká omáčka
-
8
...na záver ju zjemníme kúskom masla - pridáme a neustále až do úplného rozpustenia masla hrncom trasieme, premiešavame omáčku
Vidíš niekomu bez cesnaku , mne zas bez vývaru, pritom konečný výsledok aj tak sa spojí v žalúdku:-)
Stehienka akej koľvek úprave sa vždy skonzumujú , je to pochúťka na tanieri. :-)