Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou fotorecept

eviana - fotkaeviana, 12. augusta 2013
Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou (fotorecept)
Foto: eviana

...jeden rýchly recept na kuracie mäsko - trošku netradične a pritom jednoducho, v tieto letne horúčavy ideálne vzhľadom na jednoduchú prípravu... u nás bolo Zobraziť celý popis...jeden rýchly recept na kuracie mäsko - trošku netradične a pritom jednoducho, v tieto letne horúčavy ideálne vzhľadom na jednoduchú prípravu... u nás bolo so zemiakovými plackami, ale ako príloha môže byť ryža, či zemiaky, alebo aj čerstvý chlebík so zeleninkou.

4-5
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

10 ks
50 g
1 ks
12 strúčikov
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
3 - 4 dl (alebo voda)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny - ešte mi tu chýba kurací vývar.

    Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáč (u mňa janská misa) vymastíme kúskom masla (nie celých 50 g), nakrájame na pásiky cibuľu, na plátky cesnak - 3 strúčiky si odložíme na neskoršie. V miske si zmiešame koreniny so soľou a solčankou...

    Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...zmesou korenín potrieme mäso a naukladáme ho do pekáča na cibuľu a cesnak, podlejeme vývarom a dáme piecť - 200°C cca 1 hodinu

    Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení stehienka vyberieme a výpek aj s cibuľou a cesnakom zlejeme

    Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do výpeku pridáme zvyšné tri strúčiky cesnaku - nastrúhané a ešte som pridala trochu mletej rasce

    Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...všetko do hladka rozmixujeme ponorným mixérom

    Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...prepasírujeme, aby bola konzistencia naozaj jemná a hladká a necháme vrieť na slabom plameni až nám nevznikne krásne hladká omáčka

    Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...na záver ju zjemníme kúskom masla - pridáme a neustále až do úplného rozpustenia masla hrncom trasieme, premiešavame omáčku

    Voňavé kuracie stehná s cesnakovo-korenistou redukciou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

medovnicek
škoda, že mne cesnak robí zle na žalúdok, ale môjmu chlapovi by takéto kurča istotne chutilo - on by cesnak ak by mohol pridával tuším aj do buchiet:)
eviana
@medovnicek , aj môj chlap je cesnakový, ale táto omáčka bola cítiť nielen cesnakom, ale súčasne aj koreninami a cibuľou... vznikla z toho všetkého fakt zaujímavá chuť :)
jerica
stehienka môžeme , tvoje sú určite vynikajúce,ja osobne by som bez kuracieho vývaru,len tak na vlastnej šťave , trolinku podliať,ostatné prísady sú výbornéé:-)
Vidíš niekomu bez cesnaku , mne zas bez vývaru, pritom konečný výsledok aj tak sa spojí v žalúdku:-)
eviana
@jerica , ďakujem za milý komentár... veru v konečnom dôsledku si všetko aj tak prispôsobíme svojej chuti... podliala som vývarom, pretože sme omáčkoví, máme radi veľa šťavy a mala som kuraciu polievku, tak nebol problém, inak by som tiež podliala len vodou.
jerica
@eviana , určite si spravila dobre, ja som si myslela kurací bujon, tak to potom má iné grády, ako bujon, hoc niekedy sa to žiada, ale kurací bujón určite nie.
Stehienka akej koľvek úprave sa vždy skonzumujú , je to pochúťka na tanieri. :-)
eviana
@jerica , súhlasím - kurací bujón veru nie... ale kurací vývar bárskedy :)
mariamka
to je pekne vonave, cesnakove, kolko stehien, tolko cesnaku :) , minimalne,, najviac prace dali asi tie placky, to by sa mi uz nechcelo :) za mna urcite 5*
eviana
@mariamka , ďakujem za milý komentár :) Keď my sa ideme po zemiakových plackách utĺcť... tak neurob ich :)