Grilovaná panenka so zelerovým pyré a grilovanou zeleninou

palma - fotkapalma, 12. januára 2016. Komerčný recept.
Grilovaná panenka so zelerovým pyré a grilovanou zeleninou
Foto: palma

Komerčný recept<br /> Recept na grilovanú panenku je ideálny na príležitosti, keď chcete pripraviť niečo špeciálne ale nechcete tráviť v kuchyni hodiny.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 ml
500 g
2 ks
150 g
150 g
150 g
štipka
za hrsť




Postup

  1. 1

    Panenku v celku soľte a okoreňte, pridajte olej. Marinujte aspoň 1 hodinu. Zeler ošúpte a nakrájajte na menšie kocky, to isté urobte aj so zemiakmi. Varte spolu v osolenej vode približne 20 minút resp. do mäkka. Potom sceďte a pomačkajte resp. rozmixujte na pyré. Pridajte na drobno nakrájanú pažítku a podľa chuti dosoľte a pridajte štipku muškátového orieška.

  2. 2

    Panenku sprudka opečte na panvici na trochu oleja z každej strany a potom dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 15 -20 minút. Zeleninu a šampiňóny očistite, jemne polejte olejom a ogrilujte na panvici alebo grile a na záver trochu osoľte a okoreňte.

  3. 3

    Pred podávaním nechajte panenku chvíľu odstáť, nakrájajte na hrubé steaky a podávajte s pyré a grilovanou zeleninou.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Tiež krásny recept. Muškátový oriešok je veľmi chutné korenie, práve včera som čítala, že s ním treba opatrne, lebo jeden celý oriešok je už smrteľná dávka.
1x frezia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia