Tento recept som si vymyslel doma, keďže mám rád rýchle a sýte jedlá, a zároveň víno v jedle, tak nie je o čom. Zvládne Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslel doma, keďže mám rád rýchle a sýte jedlá, a zároveň víno v jedle, tak nie je o čom. Zvládne ho hádam každý so štipkou trpezlivosti v kuchyni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maslom potrieme panvicu a necháme rozpustiť na miernom ohni. Ošúpeme cesnak, a nakrájame ho na malé kocky, vložime do panvice a necháme pražiť na miernom ohni.
- 2
Za tú dobu si očistíme šampiňóny (ja kupujem tie najmenšie vo voľnom predaji - viac mi chutia keď su nakrájané najpr. na štvrtinky ako nejaké kolieska).
- 3
Veľké šampiňóny len poriadne očistíme a rozrežeme na polovičky (nemusíme ich ani davať - je to pekný estetický doplnok a ja mám rád veľké a makke sústa :-) ).
- 4
Už nakrájané a očistené šampiňony vložíme do panvice a pridáme štipku červenej mletej papriky. Na miernom ohni pražime až kým niesu šampiňóny zlaté, makké a malé (trvať to môže pekne dlho).
- 5
Potom pridáme obe smotany (nerád zahusťujem mukou, preto radšej dávam šlahačkovú smotanu - po dovarení nám omáčka pekne zhustne),
- 6
premiešame, a pridáme víno (podľa vašej vôle, ale stačí len taký štamperlík, nech víno neprebije chuť ostatných surovín) - môže byť červené, ale ružové mi tam sadlo viac = ma jemnejšiu chuť a lepšie vynikne chuť šampiňónov.
- 7
Môžme jedlo dochutiť soľou, prípadne vegetou, korením... veď ochutnáte a čo vám tam tam bude chýbať, to tam dáte. ja z princípu ani nesolim, ani nekorením. ja mám rád čistú chuť jedla. Privedieme jedlo do varu. Na slabšom ohni povaríme 5-10 minút nech sa poriadne uvoľnia chute.
- 8
Podávame s cestovinami, ale jedol som to aj s ryžou. Prajem dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu