Morčacie prsia plnené orechovou plnkou fotorecept
Foto: izabella929
Na dnešné sobotné oddychovanie, niečo rýchle a bez námahy...len tak samé sa to urobilo....
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Morčacie prsia som umyla , osušila a pokrájala na hrubšie plátky...mne z nich vyšli 3 hrubšie kusy a zbytok som použila na pokrájanie.. 3 kusy som vyklepala...
-
2
uložila som ich na alobal, ktorý som potrela olejom,..ukladala som ich tak, aby sa plátky mäsa prekrývali...osolila, okorenila...plnku som uložila do stredu...
-
3
príprava plnky...orechy som pokrájala, nemlela som ich, mne sa vždy takto lepšie páčia...a pokrájala som aj na malé kúsky zbytok morčacích pŕs...
-
4
pridala som soľ, korenie, vajce a všetko som zmiešala...do plnky som pridala aj strúčik cesnaku, aby to nebolo celkom bez chuti...do plnky si môžete dať čo vám chutí, ale ja som nechcela zmeniť chuť a som za to, aby tie orechy tam bolo aj cítiť..
-
5
plátky spolu s plnkou som zrolovala tak, aby aj boky boli uzavreté...zabalila dobre do alobalu a ešte som poistila jedným kusom aj boky, aby šťava nevytekala počas pečenia...
-
6
trúbu som zapla na 180 st. podliala som vodou , uložila roládu na plech a piekla sa 20 min. nepredhriala som trúbu...po upečení, je veľmi síce horúca, vybrala som ju z alobalu a vložila ešte do trúby na 10 min.
-
7
po 10 min. som ju vybrala a nechala postáť 15.min. aby mi pri krájaní šťava z rolády nevytekala...
-
8
pokrájala som roládu na plátky...
-
9
pokiaľ sa morčacia roláda piekla, uvarila som si zemiaky a pripravila kašu...podávala som so zaváranými baraními rohmi... prajem vám dobrú chuť..
stále ti to chutne..dobre..aj pre oko pekne varí..nech sa ti vo všetkom dobre darí..:-)
☆ ☆ ☆ ☆ ☆