
Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou
Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty ...

Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

Cícerové burgre
Veľmi chutná a lacná alternatívna ku klasickým hovädzím hamburgerom.

Fliačky s tvarohom a jahodami
Fliačky varíme vo vriacej osolenej vode 7 až 8 minút. Po uvarení ich scedíme pomocou sita...

Ryžová panvica s tofu a jarnou zeleninou
Tip na chutné a zdravé jedlo, ktoré rozvonia vašu kuchyňu.

Plnené hokkaido
Tekvice umyjeme, odrežeme vrchy a vydlabeme vnútro. Potom Tekvice uvaríme vo vriacej slanej vode asi...

Halušky zo zemiakovej vody
Už tak zo zvyku zlievam vodu z varených zemiakov, dá sa využiť na viac spôsobov...

Lososový šalát s pečenými paradajkami a cuketou
Jeden deň do týždňa mávam mäsitý, vtedy pripravujem zväčša ryby. A tento šalátik je ako...

Pečené kolienko so zemiakovou kašou s mladým hráškom
Kolienko marinujeme v zmesi bylín, cesnaku, oleja a piva a necháme cez noc v chladničke....

Rizoto so špaldovej tarhone
Špalda obsahuje viac bielkovín a lepku ako bežná pšenica a má príjemnú orieškovú chuť. Výrobky...

Zapekané kuracie stehná
Stehná nakrojím a posolím, potrm obalím v jemnej strúhanke miesto múky, , ,

Krkovička na rozmaríne a mede
Mala som pekný kus krkovičky od súkromného mäsiara a bolo treba na sviatok dobrý obed, tak...

Ratatouille s lososom
Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a...

Rezeň v cviklovom cestíčku
Na Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné....

Sýrový koláč se zelím a klobásou
Droždí promícháme s vlažnou vodu a trochou mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme vykynout, poté smícháme...

Roláda z mletého mäsa
Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a škrobovou múčkou. Postupne...

Hovädzie v červenej omáčke
Maso pokrajam na 1 cm hrube rezne, kt. nasolime, okorenime a obalime zlahka...

Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...

Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...

Hrachovo-krúpová kaša s údeným na hubách
niečo obkukané , ale predsalen zasa experiment ... chutí to...

Krémové zeleninové karí s ryžou
Na strednom ohni vo veľkej panvici si zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, ...

Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote
Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme...

Kuřecí steak s kapustou
Jak jsem se již zmínila, pokouším se o lehčí formu jídla a budu moc ráda, ...

Bravčový bôčik s krémovou tarhoňou so zeleninou
V profesionálnych kuchyniach sa mäso pripravuje už takmer výlučne len metódou sous vide. V domácnostiach ho možno nahradiť pomalým dusením v uzavretej nádobe v rúre....

Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom
Tento recept som nasla v kucharskej knihe, ale som si ho trochu zmenila. Pred par...

Kapustová ryža na indický spôsob
Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla....

Fašírky trochu inak
Kto má rád tradičné jedlá a lahôdky a niekedy s obmenou, je toto recept práve pre...

Babičkine smotanové nočky s materinou dúškou
Tento recept je z babičkinej krabičky... Keď dedko chodil s koníkmi na pole, doniesol babičke kytičku...

Pečená kapusta so slaninkou
Hlávkovú kapustu rozoberieme na listy, vložíme ju do vriacej osolenej vody, aby trochu zmäkla, nevaríme ju, ...