Losos na grilovanej zelenine

Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 7. júla 2013
Losos na grilovanej zelenine
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Vďaka rýchlej príprave a využívaniu kvalitných čerstvých surovín mi bolo grilovanie vždy blízke. Veď stačí trocha zeleniny alebo exotického ovocia a ďalší experiment je Zobraziť celý popisVďaka rýchlej príprave a využívaniu kvalitných čerstvých surovín mi bolo grilovanie vždy blízke. Veď stačí trocha zeleniny alebo exotického ovocia a ďalší experiment je na svete.

4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ČL
100 ml
z 1 limetky
3 vetvičky
1 ks
z 1 citróna
200 g
100 g
100 g
200 g
100 g
2 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Syrová giletka: Postrúhame parmezán, pridáme vaječné žĺtky a strúhanku. Utrieme mäkké cesto. Na papier na pečenie rozotrieme pomocou stierky na tenkú vrstvu asi 2 mm v tvare obdĺžnika a v rúre vyhriatej na 100 °C necháme sušiť približne päť minút.

  2. 2

    Grilovaná zelenina: Zeleninu umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky. Špargľu predtým sparíme a zachladíme v ľadovej vode, grilujeme na panvičke na olivovom oleji. Nakoniec pred podávaním osolíme.

  3. 3

    Salsa verde: Petržlenovú vňať, kôpor a koriander nasekáme najemno, pridáme šťavu z jedného citróna a olivový olej, nie veľa, len aby sa všetko spojilo. Necháme postáť päť minút.

  4. 4

    Losos: Lososa osolíme a grilujeme zo všetkých strán na olivovom oleji. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou a aranžujeme na tanier.

Diskusia k receptu

tinca
božské jedlo,často si ho robím aj na pare so zeleninou,je výborný
evanaaa
Ten losos na obrázku vypadá lákavo, je aj pekne opečený a k nemu dobrá príloha.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia