Losos na grilovanej zelenine
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 7. júla 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Vďaka rýchlej príprave a využívaniu kvalitných čerstvých surovín mi bolo grilovanie vždy blízke. Veď stačí trocha zeleniny alebo exotického ovocia a ďalší experiment je Zobraziť celý popisVďaka rýchlej príprave a využívaniu kvalitných čerstvých surovín mi bolo grilovanie vždy blízke. Veď stačí trocha zeleniny alebo exotického ovocia a ďalší experiment je na svete.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 100 ml |
|
| z 1 limetky |
|
| 3 vetvičky |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| z 1 citróna |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 20 g |
|
Postup
-
1
Syrová giletka: Postrúhame parmezán, pridáme vaječné žĺtky a strúhanku. Utrieme mäkké cesto. Na papier na pečenie rozotrieme pomocou stierky na tenkú vrstvu asi 2 mm v tvare obdĺžnika a v rúre vyhriatej na 100 °C necháme sušiť približne päť minút.
- 2
Grilovaná zelenina: Zeleninu umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky. Špargľu predtým sparíme a zachladíme v ľadovej vode, grilujeme na panvičke na olivovom oleji. Nakoniec pred podávaním osolíme.
- 3
Salsa verde: Petržlenovú vňať, kôpor a koriander nasekáme najemno, pridáme šťavu z jedného citróna a olivový olej, nie veľa, len aby sa všetko spojilo. Necháme postáť päť minút.
- 4
Losos: Lososa osolíme a grilujeme zo všetkých strán na olivovom oleji. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou a aranžujeme na tanier.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu