Mega osie hniezdo so škoricou a s hrozienkami
Marcela Kramplová a malí kuchári
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 14. septembra 2016
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 14. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 165 °C
na 165 °C
Postup
-
1
Mlieko mierne zohrejeme, pridáme trochu cukru, droždie a pripravíme kvások. Do veľkej misy dáme múku, žĺtky, bielok, zvyšný cukor, roztopené maslo, vanilkový cukor, štipku soli, citrónovú kôru a nakoniec hotový kvások. Vypracujeme trochu redšie hladké cesto. Necháme nakysnúť.
- 2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, pokvapkáme ho maslom, posypeme cukrom, škoricou a hrozienkami. Zamotáme ako roládu a ako slimáčika vložíme do tortovej formy. Potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 165 °C asi 60 minút.
- 3
Medzitým vymiešame zo šťavy z 1/2 citróna a zo 4 lyžíc práškového cukru hladkú masu – kým sa cukor riadne neroztopí. Po upečení hniezdo potrieme a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu