Foto: dorenika
Konečne som našla cesnakovú polievku bez vegety:)
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Z hlavičiek cesnaku odstránime "papierovú" vrstvu a dáme piecť na hodinu na 150 stupňov. Potom necháme 5min vychladnúť a vytlačíme upečený cesnak do misky.
- 2
V hrnci si osmažíme slaninu, ak použíate tu kockovú tak nepotrebujete olej ak tú plátkovú tak neskôr pridajte olej a osmažte cibulku. Pridáme na drobné kúsky nakrájané zemiaky a mrkvu a prelejeme vývarom 3cm nad zemiaky.Osolíme a okoreníme. Privedieme k varu a potom zmiernime oheň a pod pokličkou varíme dokým niesu zemiaky mäkké.
- 3
Upečený cesnak rozmixujeme s trochou vývaru z hrnca na hladko a pridáme k polievke.Aj tú premixujeme ručným mixérom ale tak aby tam ostali aj celé kúsky zemiakov.Pridáme smotanu a ešte krátko povaríme.Podávame s toastom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
všetci tí zarytí odporcovia vegety si ho dávajú tajne . Veď bez nej žiadne jedlo by nemalo chuť :-)))))))))
Ja osobne som to nezacal "odmietat" kvoli tolko dehonestovanym E-ckam alebo glutamanom. Tie mi mozu byt ukradnute, nie som paranoik. Chvilu mi samozrejme trvalo, kym som odvykol (normalne, ze odvykacka - delirium tremens :-)) - vsetko mnou bez tohoto uvarene mi vtedy bolo bez chuti.
Aaaale potom. Potooom.... :-).
Ale k teme - pekna a jednoducha poziven.
Aaaaale potom. Potooom si skrátka neodolal a vegetuješ znova.
A to isté je aj s touto zemiakovou polievkou: mne sa teda zdá neekonomické piecť hodinu jednu hlavičku cesnaku, ja by som ho kľudne zjedla aj surový v polievke, ale keby že ho chcem mať uvarený - no tak ho dám uvariť do polievky. Či sa mýlim a 1 hodinu pečený cesnak v trúbe má inú chuť ako keď je uvarený v polievke?
Inak polievočka vyzerá fajn aj nepomixovaná ....... ja by som si v nej pochrumkala aj slaninku, zemiačiky a mrkvičku.
@dorenika to isto pochopila presne tak, ako som to myslela
Vegetu (maggi, kockove bujony...) nekupujem/nepouzivam dodnes. Naozaj to (aspon u mna) nie je nejaka moda, paranoja alebo uchylka. Len som zacal citit chut jednotlivych ingrediencii. Ale nemam absolutne ziadne hystericke zachvaty voci uzivatelom takehoto materialu.
Ked im to chuti a ulahci im to varenie, tak nic proti. Ved na to je to robene.