Moje šunkové fliačky

mamamagda - bez fotkymamamagda, 5. januára 2014

Rada varím podľa seba, čo ma napadne. Keď to doma prejde, tak si to zapíšem, aby som na nič nezabudla. Budem rada, ak Zobraziť celý popisRada varím podľa seba, čo ma napadne. Keď to doma prejde, tak si to zapíšem, aby som na nič nezabudla. Budem rada, ak sa niekto inšpiruje. Už som vyskúšala aj namiesto šunkovej salámy, mäso čo mi zostalo z nedeľného obeda a bolo to dobré.

60 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks
3-4 strúčiky
1-2 čl
3
5




Postup

  1. 1

    Uvaríme si fliačky podľa návodu, ocedíme, prepláchneme studenou vodou a trochu oleja pridáme do ných.

  2. 2

    Na oleji si osmažíme cibuľku,pridáme cesnaka a na kocky pokrájanú salámu,chvíľku posmážíme a pridáme k fliačkom, zamiešame , pridáme sol, koreniny, bazalku. V druhej miske si vymiešame 2 smotany z 3 žltkamy a pridáme k fliačkom, premiešame.Z3 bielkom pripravíme tuhý sneh a zľahka všetko premiešame a vylejeme na plech ktorý sme si vymazali olejom a vysypali strúhankou.

  3. 3

    Na koniec si smotanu vymiešame z 2 vajíčkami ,sójovou omáčkou a vylejeme na fliačky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40.minút na 180 stupňou ( podľa hrúbky )

Diskusia k receptu

dandy
No podľa mňa sú najlepšie fliačky s uvareným údeným kolienkom pokrájaným na kúsky, pomiešané so snehom z bielkov a zaliate smotanou so žĺtkami. Klasika je klasika :-)). Bazalka a sója asi nie.