Pražma na sušených slivkách fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 16. apríla 2011

...bol som včera v jednom nemenovanom Metrovom obchode a z ľadovej drte na mňa kričala chladená Pražma... "upraž ma, upraž ma"... tak som ju Zobraziť celý popis...bol som včera v jednom nemenovanom Metrovom obchode a z ľadovej drte na mňa kričala chladená Pražma... "upraž ma, upraž ma"... tak som ju teda kúpil aj s dvoma súrodencami a takto som ich pripravil...

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
1-2 strúčiky
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    ...z cesnaku, čerstvého tymiánu (perfektná bylinka, dávam ju teraz skoro všade), olivového oleja, citrónovej šťavy a soli, som spravil toto...

    Pražma na sušených slivkách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...marináda odpočíva, tak som dočistil rybky (niekto ich čistiť začal, ale odflákol to) narezal som ich, dobre ponatieral marinádou a nechal som ich asi dve hodinky len tak ležať... ozaj do brucha som im napchal petržlenovú vňať...

    Pražma na sušených slivkách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...z vajíčka, múky a mlieka som spravil cestíčko a v tom cestíčku som ocestíčkoval sušené slivky. Videl som to na nejakom dobrom blogu, ale vtedy som to len tak okrajovo zaregistroval a dnes v noci to vo mne vyplávalo na povrch a mne začali hneď tiecť sliny. Cestíčko by malo byť hustejšie, nie ako to moje. Ocestíčkované slivky (je dobré obaliť ich predtým v múke, lepšie bude cestíčko držať) som vypražil na oleji...

    Pražma na sušených slivkách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...do rúry vyhriatej na 200°C som vložil rybky a hneď som na nich pustil aj gril s ventilátorom. Stačilo im 20 minút, alebo 1200 sekúnd. Podával som na rukole, s malými paradajkami a výýýbornými sušenými slivkami...dobrú chuť

    Pražma na sušených slivkách (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

monzet
My sme dnes mali pstruhy,lebo práve začala sezona a synovi sa darilo,ale túto nádhernú rybku by som na večeru v pohode zvládla.Krásny recept,krasne fotky.Ako vždy od teba:-)
egreska
nádherné...dobre ,že si sa nechal ukecať tou rybkou...
cica2
vždy vieš tak každé jedlo, perfektne pripraviť a aj nafotiť!...a humor ti fakt nechýba, vraj "upraž ma, upraž ma" :))))))... nemáš chybu! Nech sa ti tak dobre darí naďalej, teším sa na ďalšie tvoje krásne recepty!
elantra
hned som si myslela, ze je to vas recept! :) kraasne, napadite a isto vynikajuce!
enerrgizer
ďakujem :-) @monzet aj môj syn dnes ulovil dvoch pstruhov :-) @lubjak rybka bola šťavnatá a tie slivky v cestíčku...no, jedna báseň, odporúčam... @elantra my si tu tykáme :-)
lyali
Mažiarik mám (presne takej farby ako Ty), už len tá pražma chýba... Musím sa po nejakej v dákom "Metrovom" obchode aj ja poobzerať, nech na mňa potom z taniera kričí "zjedz ma, zjedz ma"... z Tvojej foto kričí a ja len slintám :-) KK :-)
lubjak
vcera som pozerala na tieto krasne rybky v metre,skoda ,ze som nemala tvoj recept,uz by boli v marinade,takto musim pockat ,kym na prazmu opat niekde nadabim,slivky mam,do sviatkov to urcite stihnem,dakujem za receptik
palokuchki
Na buduce vyskusam tvoju marinadu, vyzera byt chutna. Fotorecept ako vzdy od teba je velmi pekne a vtipne spracovany.
enerrgizer
ozaj, skoro som zabudol, včera som si spomenul odkiaľ poznám tie slivky v cestíčku... má ich v ponuke dobová reštaurácia Camelot v Košiciach (inšpirácia Double Tree) sú plnené grilážou a podávané na vanilkovom kréme, našiel som ich na nete...perfektné
pikolko
perfektné vyskúšam,ukladám do kk.Prosím aká to bola stránka?Ďakujem
janger
Tak ty este aj v noci rozmyslas nad varenim :-))). Nuz ale stoji to za to! Krasny recept. A ta restauracia vyzera tiez vyborne.
army62
Hm ja ryby milujem v akejkolvek podobe ale pri tychto fotkach slintam ako buldog.... perfektny recept ukladam urcite do KK.... dakujem za inspiraciu ... zaujimava kombinacia s tymi slivkami..
3sandra3
nezvyčajná kombinácia,,, ale tú chuť si viem predstaviť, musí to byť paráda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia