
Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...

Parené buchty
Určite každý už skúšal robiť buchty na pare a všade nájdete rôzne recepty....

Máčané mäso
Toto mäso som mala pripravené v chladničke po narodený dcérky a neprekvapila ma žiadna nečakaná návšteva....

Sýrový koláč se zelím a klobásou
Droždí promícháme s vlažnou vodu a trochou mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme vykynout, poté smícháme...

Kuracie prsia s bylinkami
Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...

Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...

Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann
Pečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne...

Pečená kapusta so slaninkou
Hlávkovú kapustu rozoberieme na listy, vložíme ju do vriacej osolenej vody, aby trochu zmäkla, nevaríme ju, ...

Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom
Dnes som uvaril podľa mojej babky. Ta toto jedlo varila keď chlapi vykonávali ťažkú fyzickú prácu....

Fliačky s tvarohom a jahodami
Fliačky varíme vo vriacej osolenej vode 7 až 8 minút. Po uvarení ich scedíme pomocou sita...

Kurča na paprike s trenými haluškami
Na mierne opraženej cibuli opečieme kúsky kurčaťa, pridáme mletú papriku, speníme, zalejeme vodou, pridáme...

Pizza Hawaj plus
Názov som doplnil o plus pretože originál pizza Hawaj je : tomatto, šunka, ananás a ja som...

Žihľavová polievka - Супа от коприва
Polievka zo žihľavy je v bulharskej kuchyni top-jarná polievka. Vôňou pripomína vôňu jari. Okrem toho,...

Tagliatelle so špenátovo-bazalkovým pestom
Stačí rozmixovať suroviny na pesto, uvariť cestoviny a môžete večerať.

Špenátik bez zápražky
Buď ho miluješ, alebo nenávidíš. Špenát. :) Ja som si obľúbila mrazené špenátové listy. Chutí...

Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť...

Halušky zo zemiakovej vody
Už tak zo zvyku zlievam vodu z varených zemiakov, dá sa využiť na viac spôsobov...

Krémová cibuľačka
Lahodná krémová polievka vhodná nielen na obed, ale kľudne aj na večeru a do každého počasia....

Jelenie steaky vo figovej omáčke
Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme aj 10...

Cestovinky - rýchlovka na večer
Momentálne som pár dní sama doma a hľadala som v chladničke čo si uvarím na večeru tak...

Pečené kolienko so zemiakovou kašou s mladým hráškom
Kolienko marinujeme v zmesi bylín, cesnaku, oleja a piva a necháme cez noc v chladničke....

Roláda z mletého mäsa
Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a škrobovou múčkou. Postupne...

Rybací paprikáš
Nedávno sme kúpili aljašsku tresku v akcii - a rozmýšlali sme, ako ju pripraviť. Našla...

Rezeň v cviklovom cestíčku
Na Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné....